Toegankelijkheid

Skip to main content

Amika (2009-2011)

AmikaAls de 15-jarige Merel de Ridder haar moeder verliest tijdens een springwedstrijd wil haar vader niet dat Merel nog maar iets met paarden en maneges te maken krijgt. Maar Merel is gek op paarden en neemt stiekem toch een baantje als stalhulpje op de manege 'De Paardenhoeve', die eigendom is van de steenrijke familie De la Fayette. Hier geniet Merel elk moment van de dag, dat ze met de paarden bezig is. Ze wordt regelmatig gedwarsboomd door de verwende dochter van de familie, Marie-Claire de la Fayette. Samen met Chanel en Hedwig vormt zij het vriendinnenclubje de Z-Girls. Naast deze verwende meiden maakt ze ook kennis met stalknecht Jan.

AmikaHij neemt Merel onder zijn hoede neemt nadat ze door de schuld van Marie-Claire wordt ontslagen en zorgt ervoor dat Merel een tweede kans krijgt om de stallen schoon te maken. Net als Merel draagt Jan ook een groot geheim met zich mee. Hij weet meer over het zeer dure sportpaard paard Amika, dat Marie-Claire voor haar 15e verjaardag van haar ouders kreeg. Er wordt beweert dat Marie-Claire de witte hengst verwaarloosd heeft na haar val tijdens de eerste rit en dat daarom Amika nu zeer agressief is. Jan kan het geheim over Amika niet met Merel delen maar Merel vraagt zich tegelijkertijd af waarom dit paard in een afgelegen stal staat.

Stiekem bouwt ze een band met het paard op waardoor ze vaak in de problemen komt. Kan Merel het geheim ontrafelen, ook als ze daarmee de belangrijke belofte aan haar vader moet verbreken? Naast drie reeksen werd er als slot van de serie een miniserie gemaakt van vijf afleveringen, De gevaarlijke stunt. Hierin wordt Amika ontvoerd door een circus om een moeilijke stunt te doen.
 
 

Informatie

Aantal afleveringen
156

Uitgezonden door
TROS (27 april 2009 - 1 oktober 2011 / vanaf 28 juni 2013 regelmatig herhalingen)

Scenario
Gert Verhulst
Hans Bourlon
Marije Willemsen

Muziek
Johan vanden Eede

Begintunes gezongen door
Moora Vander Veken

Regie
Dennis Bots

 


Publicatiedatum: 3 mei 2009
Laatste aanvulling: 24 februari 2014

© Studio 100

TROS, 2009, Jaren 00, Jaren 10, Studio 100