Toegankelijkheid

Skip to main content

Dokter Corrie Show, De (2015-2016)

De Dokter Corrie Show

Uit een groot onderzoek, dat mede werd gehouden door het Kenniscentrum Seksualiteit Rutgers, was gebleken dat de meeste ouders hun kinderen onderschatten als het gaat om de vraag of zij al bezig zijn met seksualiteit. Kinderen hebben recht op goede en betrouwbare seksuele voorlichting zodat zij later verantwoorde keuzes kunnen maken, aldus het Kenniscentrum. Ook het merendeel van de docenten gaf aan dat zij het ook, net als veel ouders, moeilijk vinden om seksualiteit te bespreken. Het maken van een voorlichtingprogramma over seksualiteit voor kinderen van 9 tot 12 jaar, waarbij geen thema onbesproken kon blijven, bleek dus pure noodzaak.

De Dokter Corrie ShowZo werd in 2013 het spreekuur van dokter Corrie gestart binnen het SchoolTV Weekjournaal om dit onderwerp wel bespreekbaar te maken, in samenwerking met het Kenniscentrum. Na de eerste uitzending kwamen er veel positieve maar ook heel veel negatieve reacties los van ouders want dokter Corrie wond er geen doekjes om. Toch bleek na een aantal afleveringen dat dokter Corrie voor het merendeel van de docenten wel toegevoegde waarde heeft en werd het programma beetje bij beetje meer geaccepteerd zodat er zonder taboe in de klas maar ook thuis over dit beladen onderwerp gesproken kan worden.

De Dokter Corrie ShowSinds 2015 heeft de eigenzinnige dokter met de beugel haar eigen show zodat ouders zelf kunnen bepalen of hun kind er naar mag kijken. Er wordt in iedere aflevering uitleg gegeven over een onderwerp zoals prostitutie, grenzen aangeven en wat je beter online niet kunt doen. Een puberpanel bespreekt het onderwerp en er worden vragen van kijkers beantwoord. Samen met een "sexy" BN'er bespreekt dokter Corrie hoe zij de puberteit hebben ervaren. In het ziekenhuis waar ze werkt komt dokter Corrie af en toe dokter Sven tegen, op wie ze stiekem verliefd is. Alles wordt met een komische noot gebracht, wat aan Martine Sandifort, die dokter Corrie vertolkt, wel besteed is.

De Vlaamse jeugdzender Ketnet zendt sinds 13 oktober 2017 een eigen versie van het tv-programma uit. Dokter Corrie heet in België dokter Bea en wordt gespeeld door actrice Eva van der Gucht.
 
 

Informatie

Aantal afleveringen
21

Uitgezonden door
NTR (15 maart 2015 - 5 juni 2016)

Scenario
Niki Padidar
Frank Houtappels

Eindtune gezongen door
Dokter Corrie (=Martine Sandifort)

Regie
Niki Padidar
Ben van der Meyden

Productie
Linda van den Berkmortel
Stephanie de Beer

 


Publicatiedatum: 9 juli 2016
Laatste aanvulling: 6 november 2017

© NTR/SchoolTV

NTR, Jaren 10, 2015