Toegankelijkheid

Skip to main content

Bij Sinterklaas (2006)

Bij SinterklaasWanneer Viviënne op vakantie in Spanje twee pieten op het strand tegenkomt, die tegen haar opscheppen over hun relatie met Sinterklaas, besluit ze een documentaire te maken over het dagelijkse leven van de Goedheiligman. Als ze uiteindelijk op de haçienda komt te logeren is te zien hoe het 'gewone’ leven van Sinterklaas en zijn pieten in Spanje eruit ziet. Wat doet Sinterklaas eigenlijk de overige maanden wanneer hij niet in Nederland is? Buiten het feit dat niet de èchte Sinterklaas de rol van de Goedheiligman vertolkt, maakten veel ouders zich vooral druk dat de Sint nu al maanden voor zijn verjaardag te zien is, want in september 2006 zond Nickelodeon al proefafleveringen uit.

thumb bijsinterklaas5Wanneer in november de serie echt van start gaat is de ophef nog groter wanneer de Sint soms veel te grof met zijn Pieten omgaat en ook is het te amicale taalgebruik tegen het zere been van opvoedend Nederland. Voor de presentatoren van het 3FM radioprogramma "De Coen en Sander Show" is de maat vol en zij besluiten een actie op touw te zetten. Met de kreet: S.O.S. (Save Our Sint!) proberen ze de nep-Sint van de buis te halen. Toch wordt de serie goed bekeken. De "echte" Sint reageert met de woorden "Ze doen me zo na dat niemand gelooft dat ik het ben. Ze doen geen enkele moeite om op mij te lijken", en de real-lifesoap wordt gewoon in zijn geheel uitgezonden. 

Met veel humor is te zien hoe Sinterklaas omgaat met normale en herkenbare problemen. Zo komt Viviënne achter één van de pijnlijke momenten uit het leven van Sinterklaas. Hij heeft ooit zijn vriendschap verbroken met zijn jeugdvriend de Kerstman. Viviënne probeert de relatie tussen de voormalige vrienden te repareren maar of dat zal lukken...
 
 

Informatie

Aantal afleveringen
25 + 5 pilot afleveringen + 1 videoclip

Uitgezonden door
Nickelodeon (1 november - 5 december 2006 / Pilot afleveringen tussen18 en 22 september 2006 / Videoclip tussen 1 november en 5 december 2006)

Scenario
Rob Urgert

Muziek
Martijn Schimmer

Begintune gezongen door
Viviënne van den Assem

Regie
Leo Wentink

Producenten
Dan Blazer
Erik van der Hoff
Mart Gerritsen

 


Publicatiedatum: 30 oktober 2007
Laatste aanvulling: 7 april 2022

© BlazHoffski TV Productions/Nickelodeon

Jaren 00, Nickelodeon, 2006