Toegankelijkheid

Skip to main content

Clown Bassie - De Reis van Zwarte Piet (2005)

Clown Bassie en de Reis van Zwarte PietAls Bassie midden in de zomer klaar is met zijn theatershow, besluit hij om samen met zijn theatervrienden Peter, Evert en de buikspreekpop Charly even op een terrasje te gaan zitten. Tijdens dit gezellige onderonsje is Bassie opeens met stomheid geslagen. Hij ziet Zwarte Piet in een rubberbootje aankomen... wat doet deze piet nu in Nederland, midden in de zomer? Hier wil Bassie meer van weten en vraagt aan hem of hij samen met zijn vrienden een drankje wil komen drinken. Wanneer Zwarte Piet hiermee instemt vertelt hij dat hij alvast naar Nederland is gekomen om de eerste voorbereidingen te treffen voor het grote Sinterklaasfeest op 5 december.

Clown Bassie en de Reis van Zwarte PietOok vertelt de Piet over hoe het er in Spanje aan toe gaat in de speelgoedmagazijnen van Sinterklaas. Bassie moet dit allemaal maar eens aan de binnenkant van zijn ogen gaan bekijken en neemt ons mee naar de pepernotenfabriek van Sinterklaas. Hij controleert er de pepernoten en Bassie zou Bassie natuurlijk niet zijn als hij er af en toe een aantal stiekem in zijn zak stopt. Ook is hij getuige van een aanval door piraten wanneer hij in zijn gedachten 300 jaar geleden teruggaat en daardoor op het zeilschip van Sinterklaas belandt. Na een zwaar gevecht loopt alles toch goed af en viert hij samen met Sinterklaas en alle pieten een geweldig feest op het kasteel van de Sint.

Dit eerste avontuur waarin Bassie zonder Adriaan te zien is, wordt afgewisseld met bekende en minder bekende liedjes. In 2007 werd een tweede avontuur rond clown Bassie gemaakt, De speurtocht naar Charly.
 
 

Informatie

Aantal afleveringen
13

Uitgezonden door
Nickelodeon (14 november - 30 november 2005)
TV Oranje (19 november - 2 december 2007)

Alternatieve titel
De nieuwe avonturen van clown Bassie - Bassie en de reis van Zwarte Piet

Scenario
Bas van Toor

Muziek
Bas van Toor

Liedjes gezongen door
Clown Bassie
Zang- en showgroep Re-Spekt

Regie
Bas van Toor

Producent
Evert van den Bos

 


Publicatiedatum: 22 november 2009
Laatste aanvulling: 1 oktober 2015

© Magicland B.V./Bridge Entertainment Group 

Jaren 00, Nickelodeon, 2005, TV Oranje, Paul van Gorcum