Toegankelijkheid

Skip to main content

Kleine Klaas (2005)

Kleine KlaasDeze serie, bedacht door presentator Erik van der Hoff, illustrator Erik Nieuwenhuis en decorontwerper Michiel Taanman, vertelt het verhaal van Sinterklaas toen hij nog een kleine jongen was. In elk verhaal staat een Sinterklaasthema centraal waaronder rijmpjes maken en kadootjes weggeven op je eigen verjaardag. Al meer dan 150 jaar groeit Nederland op met het verhaal over Sinterklaas zoals beschreven door de Amsterdamse onderwijzer Jan Schenkman. Hij schreef het boek ‘Sint Nikolaas en zijn knecht’ waardoor hij bisschop Nicolaas uit de Turkse plaats Myra een menselijker gezicht meegaf.

Kleine KlaasSindsdien komt de Sint uit Spanje, reist hij met de stoomboot en schrijft hij alles op in zijn grote boek. Kleine Klaas beleeft samen met drie opa’s, een oma, vader en moeder, zijn ezel Afrigo en zijn allerbeste vriend Pedro allerlei leuke avonturen waarin hij via de verkleedkist en de stoomboot zich ontwikkelt tot Sinterklaas zoals iedereen hem kent. De makers beleefden zoveel plezier aan het maken van de serie dat ze hun eigen uitgeverij hebben opgericht, King Baboon. Inmiddels zijn de avonturen van kleine Klaas ook in boekvorm verschenen, nadat er al eerder door hetzelfde team een verhaal gepubliceerd was over de jonge jaren van de kerstman, "De avonturen van Boris, de kleine kerstman".
 
 

Informatie

Aantal afleveringen
10

Uitgezonden door
Nickelodeon (14 november - 5 december 2005 / 20 november - 5 december 2006 / 27 november - 5 december 2010 / 7 november - 5 december 2011 / 4 november - 5 december 2013)
Nickelodeon Kindernet (7 november - 5 december 2011)

Scenario
Erik van der Hoff
Michiel Taanman

Tekeningen
Oirik (=Erik Nieuwenhuis)

Muziek
André van der Hoff
Erik van der Hoff
Jochem Fluitsma
Erik van Tijn

Met de stem van

  • Verteller - Erik van der Hoff

 


Publicatiedatum: 29 oktober 2007
Laatste aanvulling: 21 november 2013

© King Baboon Productions/Nickelodeon/Disky 

Jaren 00, Jaren 10, Nickelodeon Kindernet, Nickelodeon, 2005