Toegankelijkheid

Kinder- en jeugdtelevisie gerelateerd aan Ad Visser
 

Ad VisserVan 1970 tot 1985 presenteerde Ad Visser wekelijks het populaire muziekprogramma Toppop voor AVRO-televisie. Op 22 september 1970 startte de AVRO met het uitzenden van Toppop, het popprogramma waarvan Visser vijftien jaar presentator bleef. Ook was hij jarenlang elke maandagmiddag op Hilversum 3 te horen met de radioprogramma's Droomgeheimen, Toppop-Disco, De HitVisser, de elpee-top 50.

In 1974 bedacht en produceerde hij het album Zing Je Moerstaal, waarin literatuur en pop werden samengebracht ter gelegenheid van de Boekenweek 1974. In 1981 nam hij het album Het geheim van de wonderlijke Kubus op. Het jaar daarop realiseerde Visser zijn eerste multimediaproject Sobriëtas, dat bestond uit een door hemzelf geschreven roman (uitgave Meulenhoff in de reeks M=SF) en gelijknamig album met synthesizermuziek (uitgave CBS). Het album werd in achttien landen uitgebracht. Van het album kwam de single Giddyap a gogo, waarvoor Visser als zanger Daniel Sahuleka had gevraagd.

Zo verscheen Visser zelf als artiest in Toppop. Hij scoorde een top vijf hit in Italië en speelde o.a in de legendarische opera arena van Verona.

Tekst: Wikipedia