Toegankelijkheid

Skip to main content

Holle Bolle Boom, De (1975-1978)

De Holle Bolle BoomNa drie jaar Bibelebons werd een nieuw kinderprogramma voor de woensdag- en zaterdagmiddag bedacht dat zich afspeelt in en om hotel De Holle Bolle Boom. De naam was afkomstig van de boom die voor het hotel staat en waar volgens presentator Peter Blanker een “billebijter” in woont. Aan het begin van iedere aflevering zit hij voor de boom met een groepje kinderen om te vertellen wat er in het hotel aan de hand is en zingt hij met de kinderen een liedje of speelt een spel. De eigenares van het hotel is Roos, in de keuken staat de kok Jacob en Neef is onder meer ober en chauffeur. In latere afleveringen kwam nichtje Loes meehelpen en werd Otto de nieuwe eigenaar.

De Holle Bolle BoomViola de operazangers is een vaste gast in het hotel. In afwachting van haar eerste grote rol is haar gezang regelmatig door het hele hotel te horen en daar is niet iedereen blij mee. De meeste acteurs hadden ook al meegespeeld in Bibelebons, alleen Hans Otjes keerde terug in dezelfde rol als Manus van Alles. Gekleed in een ruitjespak is hij de detective van het hotel. In iedere aflevering speelt hij in een slapstickachtig filmpje waarin hij probeert dieven en andere slechteriken te ontmaskeren. Met als locatie een hotel zijn er altijd nieuwe gasten die vaak komische avonturen beleven.

De Holle Bolle BoomHet eerste seizoen werd helemaal in de studio opgenomen met een decor dat bestond uit verschuifbare delen. Vanaf het tweede jaar werd de serie op locatie opgenomen in een kasteeltje bij het Utrechtse plaatsje ’t Sticht, om een jaar later te verhuizen naar kasteel Sterkenburg in Driebergen. Hier krijgen de bewoners van De Holle Bolle Boom te maken met Barend van Berenstein die beweert dat het hotel zijn kasteel is. Samen met zijn knecht Bas probeert hij iedere keer het hotel binnen te dringen op zoek naar een gouden sleutel. Die sleutel zou op een kist passen waarin een document zit waar opstaat wie de eigenaar van het kasteel is.
 
 

Informatie

Aantal afleveringen
35

Uitgezonden door
AVRO (1 november 1975 - 26 juli 1978)

Teksten
Piet Geelhoed
Robert Smit

Muziek
Tonny Eyk

Begin- en eindtune gezongen door
Peter Blanker
AVRO kinderkoor

Regie
Anneke Hoog Antink
Rob Herzet

Productie
Anneke Hoog Antink
Rob Herzet

 


Publicaitiedatum: 16 oktober 2004
Laatste aanvulling: 2 augustus 2017

© AVRO

AVRO, Jaren 70, 1975, Ad Visser, Henk Molenberg, Maria Lindes, Arnold Gelderman, Paul van Gorcum, Hero Muller, Tonny Eyk, Marjan Berk, Piet Ekel, Leontien Ceulemans, Hans Otjes