Toegankelijkheid

Skip to main content

Wereld van K3, De (2003-2016)

De wereld van K3De Belgische meidengroep K3 werd in 1999 opgericht en probeerde met hun debuutsingle "Wat ik wil" België te veroveren. Helaas zonder succes, waarna de groep mee deed aan de preselectie voor het Eurovisie Songfestival. Het nummer "Heyah Mama" werd met de grond gelijk gemaakt door jurylid Marcel Vanthilt die de opmerking gaf dat K3 kindermuziek maakt. Achteraf gezien was dit terecht omdat juist door de kinderen in België "Heyah Mama" een megahit werd. Na België probeerden Kathleen, Karen en Kristel ook Nederland te veroveren. Nadat ze de titelsong van de tekenfilm "Blub ik ben een vis" opnamen ging ook ons land plat voor deze vrolijke dames uit België.

De wereld van K3Omdat de meiden in de loop der jaren zo populair zijn geworden besloot de TROS in maart 2003 ze een eigen show te geven. Het werd een show met tal van liedjes, interviews en speciale gasten, afgewisseld met Studio 100 toppers als Piet Piraat en Bumba. Terugkerende rubrieken zijn Martin Gaus die vertelt over een dier en Sylvia Schuyer laat als vaste goochelaar van het programma diverse trucs zien. Na elf jaar geeft Kathleen op 23 maart 2009 te kennen dat zij de groep zal gaan verlaten om nieuwe wegen te gaan verkennen. De andere twee leden vinden dat de tijd nog niet is aangebroken om deze populaire meidengroep definitief van te laten verdwijnen.

De wereld van K3Daarom gaan Karen en Kristel op zoek naar de 'nieuwe Kathleen' in het programma K2 zoek K3 dat zowel in België als Nederland wordt uitgezonden. Gekozen uit ruim 4000 deelnemers staan op 3 oktober 2009 de Vlaamse Noa Tamara Opdebeeck, Josje Huisman uit Amsterdam en de Tilburgse Madelon van der Poel in de finale. Wanneer de kijkers hebben gestemd en de vakjury bestaande uit Patty Brard, Marc Forno, K3-choreografe Axana Ceulemans en K3-componist Miguel Wiels ook hun favoriet hebben uitgesproken is het Madelon die als eerste afvalt. Uiteindelijk kiezen Karen en Christel voor Josje. Op 23 februari 2010 is zij voor het eerst te zien in De wereld van K3.

Op 18 maart 2015 maakten Karen, Kristel en Josje bekend te zullen stoppen maar dat de groep verder zal gaan met drie nieuwe zangeressen, die gezocht zullen worden via een nieuw televisieprogramma, K3 zoekt K3. Hanne Verbruggen, Marthe De Pillecyn en Klaasje Meijer werden op 6 november gekozen als de drie nieuwe leden. De vernieuwde groep kreeg ook een nieuwe serie, Iedereen K3, die vanaf 17 oktober 2016 wordt uitgezonden.
 
 

Informatie

Aantal afleveringen
265

Uitgezonden door
TROS/AVRTROS (5 maart 2003 - 29 april 2016)

Presentatie
Kathleen Aerts
Karen Damen
Kristel Verbeke
Josje Huisman

Dierenrubriek
Martin Gaus

Goochelrubriek
Sylvia Schuyer
Kobe Van Herwegen

Kookrubriek
Ad Janssen

Tekenrubriek
Jean-Pol (Jean-Paul Van den Broeck)

 


Publicatiedatum: 29 december 2005
Laatste aanvulling: 4 augustus 2021

© Studio 100/TROS/AVROTROS

TROS, Jaren 00, Jaren 10, 2003, Studio 100, AVROTROS