Toegankelijkheid

Skip to main content

Kinderen zijn de Baas! (1997-2001)

Kinderen zijn de Baas!Twee jaar na het begin van SBS6 startte de zender met het ochtendprogramma Kinderen zijn de Baas waarin de belevenissen te zien waren van de bekendste karakters van Het Land van Ooit: Kloontje het Reuzenkind is al 5 jaar en stapelgek op ijsjes en heeft vier reuzebroers met de namen Dan, Toen, Ooit en Nu. Sap de Aardwortel woont in haar wozzele holletje onder de grond samen met ZieZaZonnebloem. Ridder Graniet-sterker-dan-ik-kan-niet is een stoere ridder die door geluk altijd de vijand verslaat wat hij vaak niet eens in de gaten heeft. Jean d’ Orange en Dame Grandeur de Bourgeoisie zijn de deftigste inwoners van Ooit maar hun samenzijn verloopt niet altijd even gladjes.

Kinderen zijn de Baas!Kloontje was al in 1995 op Kindernet te zien met een eigen programma Kloontje het Reuzenkind waarin zij met een ijsje in haar hand gekke, leuke en dwaze dingen beleeft en af en toe de inwoners van Ooit in de maling neemt. In Kinderen zijn de Baas presenteerde ze samen met de Radio-Techniman de diverse programmaatjes aan elkaar. Marc Taminiau, de geestelijke vader van Het Land van Ooit creeërde samen met zijn vrouw Marjan de karakters en schiep er een sprookjesachtige omgeving omheen. Marc en Marjan schreven ook het boek “Het Land van Ooit”, een verhaal over een uniek land waar kinderen de baas zijn.

Ridder Graniet, Dame Grandeur de Bourgeoisie, Jean d'Orange, Sap de Aardwortel en Kloontje het Reuzenkind waren een paar jaar later weer te zien op SBS6 in het programma KzdB-Network met Isa Hoes. Als Tina Tunnel sprak zij met kindergasten in haar geheime gangenstelsel onder de grond over onderwerpen als zoenen en lef.
 
 

Informatie

Aantal afleveringen
60

Uitgezonden door
SBS6 (6 september 1997 - 31 december 2001 / 5 juni - 1 december 2004)

Alternatieve titel
KzdB-Network

Bedacht en geschreven door
Marc Taminiau
Marjan Taminiau

Muziek
Marc Taminiau
Marjan Taminiau

Regie
Marc Taminiau
Ger Loogman

 


Publicatiedatum: 11 januari 2006
Laatste aanvulling: 11 mei 2022

© Taminiau Televisie/SBS6

SBS6, Jaren 90, Jaren 00, 1997, Land van Ooit