Toegankelijkheid

Skip to main content

Dag Juf tot morgen (1995)

Dag Juf tot morgenIn Dag Juf, tot morgen beleven verschillende kinderen uit dezelfde klas hun alledaagse ervaringen. Dit vervolg op Kinderen van Waterland gaat over kinderen van ongeveer 6 jaar die allemaal op de Julianaschool zitten, een openbare school op een boot aan de rand van Rotterdam. De soms grappige en dan weer ontroerende verhalen beginnen wanneer de school uitgaat. Zo vindt Teet Willemse een portemonnee die hij graag wil teruggeven aan de eigenaar. Zijn vader vindt dat hij de beurs mag houden maar Teet is het daar niet mee eens. Hij weet de eigenares te vinden via een foto in de portemonnee.

Dag Juf tot morgenIn een andere aflevering hebben de geestelijk gehandicapte Mel en haar jongere zus Mies nieuwe kleren met hun moeder gekocht. Omdat ze de kleren helemaal niet mooi vinden bedenkt Mies een plan om deze stiekem te gaan ruilen. De wereld van de kinderen botst regelmatig met die van de volwassenen. Deze serie werd geschreven door Tamara Bos, dochter van Burny Bos, die hiermee haar debuut maakte. Inmiddels heeft zij voor een groot aantal films en series het scenario geschreven, waaronder Het Paard van Sinterklaas, Minoes en Mijn Franse tante Gazeuse. Rick van Gastel, die Teet speelde, kreeg drie jaar later de hoofdrol in 'Abeltje'.
 
 

Informatie

Aantal afleveringen
13

Uitgezonden door
AVRO (7 oktober - 30 december 1995 / 10 januari - 28 maart 1998 / 17 augustus - 9 november 1998 / 13 april - 29 juni 2000)

Scenario
Tamara Bos

Muziek
Thijs de Melker
Karel von Kleist

Begintune gezongen door
Bram Vermeulen

Regie
Ben Sombogaart

Producenten
Burny Bos
Anja Bos
Gideon Rijnders

 


Publicatiedatum: 7 januari 2006
Laatste aanvulling: 25 november 2017

© Bros Bros/AVRO

AVRO, Jaren 90, 1995, Burny Bos, Pebble TV, Hans Dagelet