Toegankelijkheid

Skip to main content

Bruine Beer in het Blauwe Huis (2000-2004)

Bruine Beer in het Blauwe HuisDeze leerzame en aanstekelijke serie van de makers van de muppets is speciaal bedoeld voor peuters en kleuters. In elke deel staat een thema centraal over dingen waar kinderen in het dagelijks leven mee te maken krijgen, zoals water, verjaardag en liefde. Beer is zo groot als een echte beer, met een zwarte dropneus en borstelige wenkbrauwen. Hij woont in het Blauwe Huis, een landhuis dat aan het begin van elke aflevering als een oud poppenhuis zijn gevel openklapt. Met zijn neus tegen de camera 'ruikt' Beer de kijkers, die naar honing geuren of naar net-uit-bed.

Samen met Beers vrienden Tetter de muis, Ojo de kleine beer, de otters Pip en Pop en Treelo het aapje wordt een thema behandeld. Dit gebeurt aan de hand van voorbeelden, proefjes, filmpjes van kinderen die het op hun eigen manier uitleggen en leuke liedjes, bijvoorbeeld over water: 'soms dan ben je aan het koken, dan verander je in thee'. Aan het eind van elke aflevering gaat Beer naar het balkon van het Blauwe Huis op zoek naar de pratende maan Luna om zo het programma af te sluiten.
 
 

Informatie

Aantal afleveringen
117 (52 in Nederland uitgezonden)

Uitgezonden door
KRO (8 juli 2000 - 24 december 2004, als onderdeel van KRO's Kindertijd / vanaf 8 september 2009 regelmatig herhalingen)

Originele titel
Bear in the Big Blue House

Creatie
Mitchell Kriegman

Muziek
Peter Lurye
Steve Charney

Muppetontwerp
Paul Andreico

Regie
Mitchell Kriegman

Producenten
Andy Yerkes
Richard A. Fernandes

Nederlandse vertaling
Hilde de Mildt

Nederlandse stemmenregie
Joop Pieëte
Hilde de Mildt

 


Publicatiedatum: 4 januari 2006
Laatste aanvulling: 4 maart 2014

© The Jim Henson Company

KRO, Jaren 00, 2000, Jim Henson, Marjolein Algera, KRO Kindertijd, Christa Lips, Beatrijs Sluijter, Rolf Koster