Toegankelijkheid

Skip to main content

Argaï (2001)

ArgaïIn het jaar 1250 voert koning Kahr van het koninkrijk Tirloch strijdt tegen de boosaardige koningin Oreale, een slangachtige heks die de wereld wil domineren. Prins Argaï staat zijn vader bij en laat zijn verloofde Angel achter in het klooster waar ze wordt onderwezen door broeder Tich. Tijdens de korenoogst drinkt Angel uit een kruik, niet wetende dat ze deze heeft gekregen van koningin Oreale. De toverdrank die zij gedronken heeft brengt Angel in een diepe en vooral lange magische slaap waardoor de koningin haar jeugdigheid en schoonheid kan stelen om onsterfelijk te blijven. Om Angel te redden vraagt Argaï de monniken van het klooster om raad.

ArgaïBroeder Gregory laat hem een boek met voorspellingen zien waarin staat dat Argaï naar de toekomst zal moeten reizen om Angel weer te laten ontwaken. Terwijl de monniken hun verhaal doen wordt Argaï getroffen door de bliksem. De kracht die er dan onstaat, brengt hem naar het New York van 2075. De stad is voor hem vreemd en wordt geterroriseerd door de boosaardige koningin Dhark. Om uit handen van het robotleger van de koningin te blijven zoekt Argaï zijn heil bij detective Oscar Lightbulb, diens assistent Barnaby en hun secretaresse Moony Moon. Het drietal besluit de prins te helpen en gaat op zoek naar het boek der voorspellingen.

ArgaïDe zoektocht brengt Argaï en zijn vrienden langs de meest vreemde en uitlopende landen, planeten en tijdperken. Het boek der voorspellingen wordt gevonden in de kerk Notre Dame in Parijs. Hierin staat dat er dertien ingrediënten moeten worden gevonden voor het tegengif. Met hulp van Oscars oude schoolvriend Hugsley Barns, die een tijdmachine heeft gebouwd, reizen Argaï, Oscar, Barnaby en Moony terug naar het jaar 1250. Maar er is haast geboden want koningin Dhark, die in werkelijkheid koningin Oreale in een nieuwe gedaante zal blijken te zijn, en haar kruiperige handlanger Geco zitten hen op de hielen...

Deze Franse tekenfilmserie is in Nederland meerdere keren uitgezonden door achtereenvolgens Kindernet, KinderNet 5 en in de nachtelijke uren door Nickelodeon als onderdeel van Nick at Night.
 
 

Informatie

Aantal afleveringen
26

Uitgezonden door
Kindernet/KinderNet 5 (6 januari 2001 - 22 februari 2002)
Nickelodeon (6 april 2004 - 4 september 2005)

Originele/alternatieve titel
Argaï - La prophétie
Argaï - The prophecy

Scenario
Sébastien Dorsey

Ontwerp personages
Cristopher Berard
Valérie Hadida

Ontwerp decors
Pierre Fassel

Muziek
Didier Julia

Regie
Benoît Petit
Jean-César Suchorski

Producenten
Didier Julia
Claude Carrere

 


Publicatiedatum: 11 januari 2006
Laatste aanvulling: 21 juli 2012

© TF1/Carrère Groupe

Jaren 00, Kindernet, Nickelodeon, 2001, Just Meijer, Jan Anne Drenth, Hero Muller, Beatrijs Sluijter, Victor van Swaay