Toegankelijkheid

Skip to main content

Droomshow, De (1993-2001)

De DroomshowDankzij een vriendin wordt Judith de Bruijn in 1990 aangenomen als omroepster bij de AVRO. Na drie jaar programma's aan elkaar gepraat te hebben vertrekt ze naar Engeland om daar Britse kinderprogramma's aan te passen voor de Nederlandse markt. Weer terug in Nederland maakt Judith het laatste seizoen van Wordt Vervolgd mee als presentatrice op televisie. Ook is ze te zien tijdens de Wordt Vervolgd Clubdagen. Omdat het team achter het stripprogramma de AVRO zo goed bevalt krijgen zij de volledige vrijheid een echt amusementsprogramma te bedenken voor de zaterdagochtend, en zo gaat De Droomshow van start.

De DroomshowIn dit spelprogramma nemen de jongens het in een aantal ronden op tegen de meiden in verschillende onderdelen. Het decor is iedere week een andere droomwereld, zoals de onderwaterwereld, het spookslot, de riddertijd, de jungle of de snoepfabriek. De bekendste ronde is de derriedouche en voor veel kijkers het hoogtepunt. Wat krijgen de kandidaten dit keer over zich heen als ze op te veel vragen een fout antwoord hebben gegeven? Na vier seizoenen houdt Judith de Bruijn het voor gezien en wordt ze in 1997 opgevolgd door Bart Peeters, die ook wel van een verkleedpartijtje houdt.

In deze nieuwe setting nemen dit keer teams uit Nederland en Vlaanderen het tegen elkaar op. Het programma komt dan tot stand in samenwerking met de Vlaamse zender VTM. In 2000 wordt De Droomshow genomineerd voor de Kinderkastprijs 2000. De presentatie is dan in handen van Michaël van Buuren. Hij presenteert de fantasiewerelden van 1999 tot het einde van deze populaire spelshow in 2001. De laatste aflevering, Gluren bij de Droomshow, bestond uit een kijkje achter de schermen.
 
 

Informatie

Uitgezonden door
AVRO (2 oktober 1993 - 23 juni 2001, uitgezonden als onderdeel van De Confetticlub en Alles Kits)

Presentatie
Judith de Bruijn (1993-1997)
Bart Peeters (1997-1999)
Michaël van Buuren (1999-2001)

Tekst
Hugo Matthyssen

Muziek
Jan Leyers

Regie
Ruud van Gessel
Ilse Vocking

Productie
Vicotor van der Staay
Rita Goossens
Heleen ter Burg
Josine Olgers
Lotte Timmermans
Annelie Meulensteen

 


Met dank aan Judith de Bruijn

Publicatiedatum: 29 augustus 2007
Laatste aanvulling: 24 juli 2012

© AVRO/Tubbax TV

AVRO, Jaren 90, Jaren 00, 1993