Toegankelijkheid

Skip to main content

Drieling, De (2002-2003)

De DrielingIn 1994 besloten de Spaanse producers Cromosoma en Televisió de Cataluny een tekenfilmserie te maken gebaseerd op de succesvolle boekenreeks "Les tres bessones" (De drieling) van de Catalaanse schrijfster Roser Capdevila. Zij bedacht de verhalen in 1983 geïnspireerd op haar eigen dochters, een echte drieling. Na het succes van de eerste 52 afleveringen werd besloten de verveelde heks als hoofdkarakter aan de volgende 52 verhalen toe te voegen. Wanneer Anna, Tessa en Helena iets fout doen wijst de heks de drieling op hun fouten en tovert ze terug in de tijd. Zo komen ze terecht in allemaal bekende sprookjes en verhalen zoals Sneeuwwitje of de Drie Musketiers.

Wanneer zij op een dag op schoolreisje naar het bos gaan, blijven ze niet bij hun klasgenootjes. In plaats daarvan volgen ze een hert en de heks grijpt in. Zij stuurt de drieling naar een eng woud waar ze Robin Hood ontmoeten en een spannend avontuur aan het hof van koning Richard Leeuwenhart beleven. Maar net als in de meeste sprookjes loopt het ook met de drieling elke keer gelukkig goed af en leren ze een wijze les.
 
 

Informatie

Aantal afleveringen
104

Uitgezonden door
Fox Kids/Jetix (16 januari 2002 - 23 april 2003 / 31 januari 2004 - 29 december 2005)

Originele/alternatieve titel
Les tres besonnes
Las tres mellizas
The triplets

Creatie
Roser Capdevila (boekenreeks "Les tres bessones")

Scenario
David Cirici
Quinn Donoghue
Piti Español
Dorothy Middleton
Francesc Orteu
Biel Perelló
Gabriel Salvadó
Joan Sol
Albert Vinyoli
Eulàlia Cirera

Muziek
Joan Albert Amargós
Josep Lladó
Pep Lladó
Francesc Peret

Regie
Robert Balser
Baltasar Pedrosa
Jordi Valbuena 

Producent
Oriol Ivern

 


Publicatiedatum: 6 maart 2008
Laatste aanvulling: 24 juli 2012

© Club d'Investissement Média/TV3/Cromosoma TV Produciones

Jaren 00, 2002, Fox Kids, Jetix, Maria Lindes, Marjolein Algera, Jan Nonhof, Dieter Jansen, Lucie de Lange, Beatrijs Sluijter, Rolf Koster, Ajolt Elsakkers