Toegankelijkheid

Skip to main content

Pompy de Robodoll (1987-1988)

Pompy de RobodollHet weesjongetje Danny ligt in het ziekenhuis, als hij van de uitvinder professor Vriendelijk een heel bijzonder cadeau krijgt. Een uit sardinenblikjes opgebouwde robot, genaamd Pompy de Robodoll. Pompy is zo bijzonder omdat hij sneller kan gaan dan 100 km per uur, wel een paar meter boven de grond kan vliegen en met zijn bokshandschoenen gaten in muren kan slaan. Pompy is niet de enige uitvinding van de verstrooide professor. Hij heeft ook Tokkel de viool geschapen, de Plof Plof mobiel en Yaki Yaki, de vliegende bol die vanuit een toiletpot wordt gelanceerd als de trekker wordt overgehaald. Met deze uitvindingen woont de professor in een molen.

Danny en Pompy worden beste vriendjes. Maar op een dag voelt Pompy zich in de steek gelaten en vertrekt. Hij ontmoet Atilla de hond en samen beleven ze allemaal spannende avonturen. Zo worden ze achtervolgd door Kruimel Tuimel, een man die Pompy met een grote magneet probeert te vangen. Tom Manders Jr, zoon van Tom "Dorus" Manders, maakte van de serie ook een speelfilmversie die één maal vooraf aan de serie is uitgezonden, en één maal daarna.
 
 

Informatie

Aantal afleveringen
23

Uitgezonden door
Veronica (30 september 1987, als speelfilm / 7 oktober 1987 - 9 maart 1988 / 31 december 1988, als speelfilm) 
Kindernet (2 januari - 4 januari 1995, in drie delen / 7 juni - 9 juni, in drie delen / 2 januari - 5 januari 1996, in drie delen)
Fox Kids (26 december 1999, als speelfilm)

Tekst
Tom Manders Jr.

Muziek
Peter van Asten
Richard de Bois
Edwin Schimscheimer
Tom Manders Jr.

Begintune gezongen door
Willeke Alberti

Robodolls
Hans Hoogerwerf
Ryko Koning

Poppenspelers
Brugman Marionetten Theater

Regie
Tom Manders Jr.

Producent
Tom Manders Jr.

 


Publicatiedatum: 16 oktober 2004
Laatste aanvulling: 24 juli 2013

© Children's TV Division/Digimode Entertainment

Veronica, 1987, Jaren 80, Jaren 90, Kindernet, Fox Kids, Cor Witschge, Lex Goudsmit, Bill van Dijk, Martine Bijl, Willeke Alberti