Toegankelijkheid

Kinder- en jeugdtelevisie gerelateerd aan Bill van Dijk
 

Bill van DijkWillem Edsger (Bill) van Dijk (Rotterdam, 22 december 1947) is een Nederlands zanger, acteur en musicalster. Van Dijk is onder meer bekend van zijn deelname aan het Eurovisiesongfestival 1982 met Jij en ik, en zijn hoofdrol in de musical Cyrano in 1992/93. Ook acteerde hij in films, waaronder Lieve jongens en Hoge hakken, echte liefde. Hij was tevens enkele jaren de vaste zanger van het volkslied voorafgaande aan wedstrijden van het Nederlands voetbalelftal.

Op televisie was Bill van Dijk onder meer te zien in programma's als Kortjakje is weer beter. Hij leende zijn stem aan diverse personages van het kinderprogramma Sesamstraat van de NPS en Disney-tekenfilms zoals De Aristokatten, Robin Hood, Frank en Frey en de De klokkenluider van de Notre Dame (als Clopin). Tevens was hij de stem van Pompy de Robodoll in de gelijknamige serie, Ook verzorgde hij de stem van Derek uit De zwanenprinses en die van Pietje in de kinderfilm Pietje Kortstaart.

Van Dijk speelde verder onder andere gastrollen in de series Van Speyk, Spijkerhoek, Goede tijden, slechte tijden, Duel in de diepte, All Stars en De Pomp.

Tekst: Wikipedia