Toegankelijkheid

Skip to main content

Kissyfur (1988-1990)

KissyfurHet beertje Kissyfur werkt samen met zijn vader Guus in een circus, waar ze het niet erg naar hun zin hebben. Als de trein waarmee het circus reist een ongeluk krijgt weten de twee beren te ontsnappen en verbergen ze zich in het moerasland. De andere dieren die daar wonen zijn in het begin niet blij met de nieuwe bewoners. Maar dat verandert al snel want Guus is zeer handig. Hij maakt voor Kissyfur en hemzelf een woning in een oude boom. Ook bouwt hij een watertaxi waar de andere dieren graag gebruik van maken. Bovendien is de watertaxi snel genoeg om de hongerige krokodillen Marie en Fred op een afstand te houden.

KissyfurKissyfur raakt al snel bevriend met de andere jonge dieren, zoals Johnny het varken, Toet de kleine bever, Prikkie het stekelvarken en het pesterige wrattenzwijn Leo. Hij heeft ook een vriendinnetje, Beatrijs het konijn. De dieren zitten op school bij juffrouw Emmy Lou, een berin die een oogje heeft op Guus. Tenslotte is er nog de schildpad oom Siebold, het oudste en meest wijze dier van het moeras. De stem van Kissyfur werd de eerste 13 afleveringen ingesproken door Bart de Graaff, maar nadat hij zijn eigen programma B.O.O.S. kreeg bij Veronica werd hij door de NCRV vervangen door Thera Knap. Zij kreeg de opdracht de stem van Bart de Graaff zo goed mogelijk na te doen.
 
 

Informatie

Aantal afleveringen
25

Uitgezonden door
NCRV (8 oktober - 31 december 1988 / 7 november 1989 - 24 april 1990 / 19 april - 1 juli 1994 / 12 juli - 27 december 1997 / 18 juni - 7 juli 1998 / 16 januari - 3 juli 1999)

Alternatieve titel
Kissy Fur

Creatie
Phil Mendez

Scenario
Cynthia Friedlob
John Semper
Bob Stewart
Len Janson
Chuck Menville

Ontwerp personages
Phil Mendez

Ontwerp decors
Tetsuo Katayama
Kôichi Ishiguro
Yasumi Ishida
Masanori Kobayashi

Muziek
Shuki Levy
Haim Saban

Regie
Bernard Deyriès   
Marija Miletic Dail

Producenten
Jean Chalopin
Andy Heyward
Phil Mendez
Marija Miletic Dail
Eric S. Rollman
Carol Corwin

Nederlandse bewerking
Simone Kramer

 


Publicatiedatum: 12 juli 2005
Laatste aanvulling: 12 maart 2014

© DiC Animation City/NBCTelevision

NCRV, Jaren 80, Jaren 90, 1988, Joost Prinsen, Maria Lindes, Hetty Heyting, Marnix Kappers, Bram van der Vlugt, Frits Lambrechts