Toegankelijkheid

Skip to main content
Kinder- en jeugdtelevisie gerelateerd aan Frits Lambrechts
 

Frits LambrechtsVan november 1984 tot december 1993 was Lambrechts de Hoofdpiet in televisieprogramma's rond Sinterklaas. Hij besloot ermee te stoppen omdat hij het gebeuren rondom Sinterklaas te commercieel vond worden. Hij wilde het feest graag in zijn pure vorm behouden. De rol werd overgenomen door Erik de Vogel bij de intocht in Monnickendam.

In 1991 werd hij verantwoordelijk voor de stem van Teigetje in de Nederlandse nasynchronisatie van de tekenfilms over Winnie de Poeh. Rond de millenniumwisseling werd deze rol overgenomen door Kees van Lier. In de jaren 1990 was hij te zien in televisiereclamespotjes voor Gamma Bouwmarkten. Hij had een terugkerende rol in Goede tijden, slechte tijden en was in All Stars te zien als Meeuwse. In de film en de televisieserie Abeltje had hij een belangrijke bijrol als Jozias Tump. Later deed hij de stemmen van Takel in de filmreeks Cars (vanaf 2006) en het hoofdkarakter Carl Fredricksen in Up (2009).

In 2003 ontving Lambrechts een Gouden Beeld in de categorie Beste Acteur. Hij kreeg deze voor zijn rol als licht-dementerende oudere man in de film Sloophamer.

Tekst: Wikipedia