Toegankelijkheid

Skip to main content

Annemarie (1981-1984)

AnnemarieLondon, eind 19e eeuw. Annemarie Adelhof is een jong meisje van hoge afkomst die maar één wens heeft: ze wil graag detective worden. Dat ze talent heeft bewijst ze wanneer ze de dief ontmaskert die de ring van koningin Victoria tijdens een tuinfeest heeft gestolen. De dankbare koningin nodigt Annemarie uit, en ze mag als beloning een wens doen. Uiteraard vraagt Annemarie of ze geheimagente bij Scotland Yard mag worden, een wens die de koningin inwilligt. Ze krijgt zelfs een hanger met een medaillon voorzien van een inscriptie: "De draagster van dit medaillon moet beschermd worden in naam van koningin Victoria".

AnnemarieDeze hanger opent vele deuren voor Annemarie. Ze gaat werken onder inspecteur Walrus, en wordt onder andere geassisteerd door de commissaris en Junior. Samen weten ze veel zaken op te lossen. Met haar scherpzinnigheid en doorzettingsvermogen weet Annemarie haar volwassen collega's telkens weer te verbazen. In Nederland was deze van oorsprong Japanse tekenfilm één maal per vijf weken te zien in de Kinderbios. Ook in andere landen werden de avonturen van Annemarie uitgezonden. Heette ze in de oorspronkelijke versie nog Ange, in Frankrijk en Italië kreeg ze de naam Angie en in Engeland koos men voor Charlotte Holmes.

In de Verenigde Staten zijn enkele afleveringen op video uitgebracht, waarbij echte acteurs die Sherlock Holmes en John Watson spelen vertellen over het speurwerk van Charlotte Holmes.
 
 

Informatie

Aantal afleveringen
26

Uitgezonden door
AVRO (28 oktober 1981 - 23 mei 1984)

Originele/alternatieve titel
Joô heika no petite Ange
Anne-Marie

Scenario
Yû Yamamaoto

Ontwerp personages
Motosuke Takahashi
Yasushi Tanake

Ontwerp decors
Torao Arai

Muziek
Hiroshi Tsutsui

Begintune gezongen door
Loeki Knol

Regie
Fumio Kurokawa

Producent
Koichi Motohashi

 


Publicatiedatum: 30 maart 2005
Laatste aanvulling: 20 juli 2012

© Nippon Animation

AVRO, Jaren 80, 1981, Cor Witschge, Trudy Libosan, Paul van Gorcum, Kinderbios, Minibios en Berebios, Sacco van der Made