Toegankelijkheid

Skip to main content
Kinder- en jeugdtelevisie gerelateerd aan Sacco van Der Made
 

Sacco van der MadeGerhard Johannes (Sacco) van der Made werd geboren in Rotterdam, op nog geen tweehonderd meter van de ingang van de Rotterdamse Schouwburg, maar bracht zijn jeugd in de provincie Zeeland door. Hij was een halfbroer van auteur Jan van der Made. Van der Made kreeg als bijnaam "Meester van de kleine rol".

Van der Made speelde in het toneelstuk Anne Frank, de televisieseries Floris, Pipo de Clown en in Het Zonnetje in Huis als Bert, samen met John Kraaijkamp sr. en Pieter Lutz. Daarnaast heeft hij meegewerkt aan talloze hoorspelen. Ook was Van der Made te zien als Berend Groen in de televisieserie De Fabriek, speelde hij mee in De Brekers als Harrie (samen met Adèle Bloemendaal, Rijk de Gooyer, John Kraaijkamp sr. en Ab Abspoel) en speelde hij in de comedy Laat maar zitten de rol van de oude Taco, tussen 1988 en 1990 door de VARA uitgezonden. Een andere rol was die van Flip de Ruis, de vriend van Jantje Kruimel (Ella Snoep), in Vrouwenvleugel.

De laatste rol van Van der Made was een gastrol in de tv-serie Baantjer. In het jaar van zijn overlijden speelde hij in aflevering 2.13, De Cock en de moord onder nul, de rol van Gerard Krol.

Tekst: Wikipedia