Toegankelijkheid

Skip to main content

Barbapapa rond de wereld (2006)

Barbapapa rond de wereldRuim 25 jaar na de eerste tekenfilmserie over de familie Barbapapa creëerde het Frans-Amerikaanse echtpaar Annette Tison en Talus Taylor, de bedenkers van Barbapapa, een nieuwe serie. Ze lieten zich hiervoor inspireren door de vele natuurgebieden die ze in tussenliggende jaren hadden bezocht. Tijdens hun reizen naar onder andere regenwouden, woestijnen en de Noordpool maakten Annette Tison en Talus Taylor talloze foto's en schetsen van de natuur en de dieren die ze onderweg tegenkwamen. Deze vormden de basis voor Barbapapa rond de wereld, waarin Barbapapa, Barbamama, hun zeven kinderen en de hond Lolita een wereldreis maken.

Barbapapa rond de wereldAlle werelddelen, inclusief de Noordpool en de Zuidpool, worden door de Barbapapa's bezocht. Niet alle dieren zijn even vriendelijk ontdekken ze al snel als Lolita bijna wordt opgegeten door een slang in Borneo. Dankzij hun vermogen om iedere vorm aan te nemen kan het hondje uit de greep van de python worden bevrijd. Gelukkig zijn de meeste dieren heel aardig en de Barba-kinderen vinden het leuk om hun gedaanten aan te nemen. Af en toe helpt de familie Barbapapa dieren in nood, bijvoorbeeld als tijdens de moessonregens in India grote stukken land onder water komen te staan.

Doordat de Barbapapa's zichzelf in bootjes veranderen kunnen alle dieren naar een droge plek worden gebracht. De bezoekjes van de familie Barbapapa aan ieder gebied zijn maar kort en duren twee of drie afleveringen van vijf minuten. Nieuw is dat ze nu ook spreken, in de vorige serie was er alleen sprake van een vertelstem. Tegelijk met de serie verscheen er ook weer een nieuwe boek, waarin het gezin van Barbapapa een reis naar de planeet Mars maakt.

 

Informatie

Aantal afleveringen
50

Uitgezonden door
TROS (4 september - 10 november 2006 / vanaf 2007 regelmatig herhalingen)

Originele/alternatieve titels
Barbapapa sekai o mawaru
Barbapapa around the world
Barbapapa autour du monde

Creatie en scenario
Annette Tison
Talus Taylor

Ontwerp decors
Sawako Takagi
Mio Isshiki
Norihiko Yokomatsu

Muziek
Ken'Ichi Kamio

Begin- en eindtune gezongen door
Nicoline van Doorn

Regie
Seitarô Hara 

Producenten
Michihiro Tomii
Yoshimasa Mizuho
Osakatsu Saitô 
Naoji Hônokidani

 


Publicatiedatum: 8 oktober 2006
Laatste aanvulling: 15 november 2017

© Kodansha Ltd.