Toegankelijkheid

Skip to main content

Rudi het Racevarken (2010-2011)

Rudi het RacevarkenNadat zijn vrouw is overleden besluit Daniël te verhuizen naar het platteland om samen met zijn 10-jarige zoon Frits een nieuwe start te maken. Ze trekken in bij oma Betty en opa Oskar, de ouders van Daniël, zodat Frits in een vertrouwde omgeving op kan groeien. Oma doet alles op haar manier en bakt de lekkerste aardappelpannenkoeken. Opa is heel handig en altijd wel iets aan het bouwen is. Voor Daniël valt het soms niet mee om weer bij zijn ouders te wonen. Hij kan nu niet meer zelf bepalen wanneer hij iets wil want oma behandelt hem nog altijd als haar kleine jongen. Als Daniël ook nog eens verliefd wordt op de Turkse huisarts Semra kan hij hier niet goed mee overweg.

Rudi het RacevarkenSemra heeft twee dochters, de 15-jarige onvoorspelbare Melinda en de 10-jarige Ayla die altijd zegt wat ze denkt en daardoor vaak in de problemen komt. Ondanks dat Frits helemaal niet wilde verhuizen, heeft hij het juist al snel naar z'n zin. Om zich meer thuis te voelen gaat hij de omgeving te verkennen. Tijdens zijn ontdekkingstocht vindt hij een lief klein varkentje dat is weggelopen van een verderop gelegen boerderij. Hij is dolblij en wil het varkentje houden en omdat zijn vader hem toch al een huisdier had beloofd mag het varkentje blijven. Frits wordt beste vriendjes met Ayla, die ook gek is op het varkentje dat heel hard kan rennen.

Maar het varkentje blijkt geen gewoon varken, het is het beroemde racevarken, Rudi Rüssel over wie in 1995 al een film werd gemaakt. Deze serie is gebaseerd op de tweede speelfilm uit 2007.
 
 

Informatie

Aantal afleveringen
39

Uitgezonden door
TROS (17 mei 2010 - 11 april 2011 / vanaf 5 maart 2012 regelmatig herhalingen)

Originele/alternatieve titel
Rennschwein Rudi Rüssel
Rudy, het racevarken (dvd-release)

Scenario
David Ungureit
Gabriele Kob
Manfred Kosmann
Katharina Reschke

Muziek
Helmut Zerlett
Christoph Zirngibl

Regie
Rolf Wellingerhof
Wolfgang Groos

Producenten
Heike Wiehle-Timm
Karsten Willutzki
Wolfgang Wegmann
Brigitta Mühlenbeck

Nederlandse stemmenregie
Olaf Wijnants

 


Publicatiedatum: 26 oktober 2010
Laatste aanvulling: 1 februari 2014

© WDR/Relevant Film/Just4Kids

TROS, Jaren 10, 2010, Maria Lindes, Olaf Wijnants