Toegankelijkheid

Skip to main content

Jungle Boek 2 (2003)

Jungle Boek 2Meer dan 35 jaar na 'Jungle Boek', de eerste film over Mowgli, het jongetje dat tussen de dieren in de jungle van India opgroeit, kwam er een vervolg. Dit verhaal speelt zich kort na de eerste film af, als Mowgli er voor heeft gekozen bij de mensen te gaan wonen. Het meisje dat hij aan het einde van de film volgt naar het mensendorp blijkt Shanti te heten. Mowgli zelf heeft nu stiefouders en een klein stiefbroertje, Ranjan. Hij wil alles weten van Mowgli's jaren in de jungle. De kinderen uit het dorp mogen niet naar het oerwoud gaan omdat het veel te gevaarlijk is. Hoewel Mowgli het naar zijn zin heeft in het dorp mist hij zijn oude vrienden, vooral Baloe de beer.

Jungle Boek 2Ook Baloe mist Mowgli en zoekt hem 's nachts op en samen gaan ze terug naar de jungle. Maar hij is niet de enige bezoeker aan het dorp: sinds Mowgli Shere Khan heeft vernederd door een brandende tak aan zijn staart te binden wil de tijger wraak nemen. Terwijl de dorpsbewoners proberen Shere Khan te verjagen gaan Shanti en Ranjan stiekem Mowgli achterna. Ze komen er al snel achter dat de jungle vol gevaren zit. De hypnotiserende slang Kaa is nog altijd op zoek naar een lekker hapje, maar gelukkig schiet de hulpvaardige zwarte panter Bagheera te hulp. Ook de olifanten onder leiding van kolonel Hathi en de gieren keren in deze film terug.

Jungle Boek 2De enige die ontbreekt is Lowietje, de koning van de apen. Zijn stem werd oorspronkelijk ingesproken door zanger Louis Prima. Zijn weduwe had een rechtszaak tegen Disney aangespannen omdat ze vond dat diens kenmerkende stem niet zo maar mocht worden hergebruikt, of geïmiteerd door iemand anders. Disney wilde geen negatieve publiciteit en liet de orang-oetan uit het verhaal weg. Lowietje is toch heel even te zien van het begin van de film als pop in het schaduwspel dat Mowgli opvoert. Timon en Pumbaa, het stokstaartje en het wrattenzwijn uit De leeuwenkoning, komen ook even voorbij als ze omver worden gelopen door een dansende Baloe.

Van de Nederlandse stemacteurs zijn Arnold Gelderman als Kaa en Jules Croiset als Shere Khan opnieuw te horen. De stemmenregie werd gedaan door Maria Lindes die op haar beurt weer de stem van de jonge Bagheera had ingesproken in de televisieserie Jungle Club.
 
 

Informatie

Bioscooppremière
9 februari 2003 (USA)
20 februari 2003 (Nederland)

Uitgezonden door
Net5 (7 maart 2009 / 13 juni 2009)
Disney XD (15 augustus 2010 / 20 oktober 2010 / 22 december 2010)

Originele/alternatieve titel
The Jungle Book 2
Jungle Book II: Mowgli & Baloo

Creatie
Rudyard Kipling (Mowgli-verhalen uit "The Jungle Book")

Scenario
Karl Geurs

Muziek
Patrick Griffin

Liedjes
Richard M. Sherman
Robert B. Sherman
Terry Gilkyson
Lorraine Feather
Paul Grabowsky
Joel McNeely

Regie
Steve Trenbirth

Producenten
Chris Chase
Mary Torne

Nederlandse stemmenregie
Maria Lindes

 


Publicatiedatum: 21 augustus 2010
Laatste aanvulling: 13 oktober 2013

© Walt Disney Productions

Net5, Jaren 00, Jaren 10, Disney XD, Maria Lindes, Marjolein Algera, Jan Nonhof, Fred Meijer, Sander de Heer