Toegankelijkheid

Skip to main content

Jungle Club (1998-1999)

Jungle ClubLang voordat ze Mowgli leerden kennen beleefden de dieren uit Jungle Boek al avonturen met elkaar. Baloe de beer, Bagheera de zwarte panter, Kaa de slang, prins Lowietje de orang-oetan, Shere Khan de tijger en Hathi de olifant vormden op jonge leeftijd een vriendenclub. Nieuwsgierig naar wat er allemaal in de jungle te vinden is trekken ze er samen regelmatig op uit. Uiteraard gaan ze ook naar plaatsen waar ze eigenlijk niet mogen komen. Bij de Pinakelrots in het Woesteland komen ze Mahra tegen, aanvoerster van een groep hongerige bavianen, en ook de Rode Honden en de reuzenslang Witkop zorgen voor gevaar. 

Jungle ClubDe belevenissen van het zestal worden gadegeslagen door de gieren Arthur en Cedric, die met hun commentaar tevens voor een komische noot in de serie zorgen. Zij lijken op de gieren die in de film te zien zijn maar het zijn andere personages. Omdat het eerste seizoen niet het gewenste succes had werden na 13 afleveringen de verhalen aangepast. De dieren werden een paar jaar ouder gemaakt en leerden iedere aflevering een wijze les. Hiermee richtte de serie zich vooral op jonge kinderen. Maar deze aanpassingen leverden niet meer kijkers op, en het tweede seizoen werd al na 8 afleveringen stopgezet.

In Nederland verscheen de reeks eerst op koopvideo, waarbij net als in Amerika de afleveringen waren voorzien van extra scènes. Hierin is te zien hoe de volwassen Baloe, samen met de andere dieren, aan Mowgli vertelt over hun jonge jaren. Van alle Nederlandse stemacteurs is Jules Croiset de enige die in Jungle Boek, Jungle Boek 2 en in de serie te horen is als Shere Khan.
 
 

Informatie

Aantal afleveringen
21

Uitgezonden door
SBS6 (1998 - 1999, als onderdeel van Disney Feest)
Net5

Originele/alternatieve titel
Jungle cubs
Jungle boek's Jungle club

Scenario
Scott Gray
Don London
Seth MacFarlane
Sam Graham
Chris Hubbell
Carter T. Crocker

Ontwerp personages
Dana Landsberg
Mark Teague

Muziek
Stephen James Taylor

Liedjes
Terry Gilkyson
Randy Petersen
Kevin Quinn
Liz Lachman
Lauren Wood

Begintune gezongen door
Rob de Nijs

Regie
Kenny Thompkins
Mircea Mantta
Ed Wexler

Producenten
Kenny Thompkins
Mircea Mantta
Ed Wexler

Nederlandse vertaling
Hanneke van Bogget

Nederlandse stemmenregie
Maria Lindes

 


Publicatiedatum: 21 augustus 2010
Laatste aanvulling: 9 november 2015

© Walt Disney Television Animation/Sun Studio

Net5, SBS6, Jaren 90, 1998, Rob de Nijs, Maria Lindes, Walt Disney, Ger Smit, Fred Butter, Hetty Heyting, Jan Nonhof, Jody Pijper, Jan Anne Drenth, Bram van der Vlugt, Hero Muller, Angélique de Boer, Olaf Wijnants, Beatrijs Sluijter, Frits Lambrechts, Bram Bart