Toegankelijkheid

Skip to main content
Kinder- en jeugdtelevisie gerelateerd aan Daphny Muriloff
 

Daphny MuriloffDaphny Muriloff was jarenlang uitvoerend producent bij het populaire kinderprogramma Telekids op RTL 4, waar zij vooral bekend was als "de Buurvrouw". Zij was vooral herkenbaar door haar opvallende achtergrondlach tijdens de uitzending. Telekids zond altijd live uit, dus het geschater viel tijdens de uitzendingen in het publiek en bij de kijkers thuis te horen. Ook heeft ze voor Telekids een aantal films gemaakt.

Na haar RTL 4 tijd, kwam ze terecht bij Fox Kids. Daar was Muriloff verantwoordelijk voor een hele reeks programma's, waaronder het programma Tante Soesa & Sassefras, waarin ze zelf de rol van het typetje 'Tante Soesa' vertolkte. Ook was zij deels verantwoordelijk voor de enorm populaire jeugdsoap De Club van Sinterklaas.

In 2001 vertrok ze bij Fox Kids, er zouden meningsverschillen ontstaan zijn over het te voeren programmatisch beleid, maar dit is onbevestigd. Na haar vertrek bij Fox Kids ging ze verder met haar 'Tante Soesa' karakter in diverse shows, onder de titel "Soesa Hier".

Tekst: Wikipedia