Toegankelijkheid

Skip to main content

Cartoon Express, De (1993-2001)

De Cartoon ExpressNadat Anniko van Santen in 1992 voor een jaar de presentatie van Irene Moors had overgenomen om het kinderprogramma Telekids te gaan presenteren, werd zij daarna zes jaar lang het gezicht van De Cartoon Express en Teleteens.

De eerste twee jaar behandelde Anniko nog brieven, tekeningen en knutselwerken vanuit de studio maar vanaf 1995 reisde De Cartoon Express de hele wereld over. Het eerste land waar naartoe werd gereisd was de Verenigde Staten waar Anniko op de set in Hollywood onder andere sprak met acteur Dustin Diamonds. Diamonds vertolkte destijds de rol van Samuel 'Screech' Powers, in de toen populaire tienerserie Saved By The Bell. In de jaren daarna kwamen landen als Italië, Brazilië, Afrika en Indonesië aan bod, om zo te laten zien hoe mensen in andere landen leefden.

De Cartoon ExpressOok werden er in samenwerking met het Wereld Natuur Fonds speciale acties georganiseerd om bedreigde dieren te redden. Dit alles vanzelfsprekend afgewisseld met bekende cartoons als: Lucky Luke, Batman, Maple Town, Animaniacs, De Smurfen, He-Man en Suske en Wiske.

In 1999 ging Anniko het RTL4 familieprogramma "Dat kan ik ook" presenteren en stopte zij met het cartoon-programma dat daarna verder ging zonder presentatie.

 

Informatie

Aantal afleveringen
300+

Uitgezonden door
RTL4 (26 september 1993 - 29 september 2001)

Presentatie
Anniko van Santen

Alternatieve titel
Telekids presenteert De Cartoon Express

Dekorontwerp
Stephan Manie
Ronald van den Bersselaar

Regie
Frans-Jan Punt
Kemal Seref

Uitvoerend producent
Daphny Muriloff
Mark de Vink

 


Publicatiedatum: 17 juni 2023
Laatste aanvulling: 17 juni 2023

© RTL4 / Holland Media House

RTL 4, Jaren 90, Jaren 00, 1993, Daphny Muriloff