Toegankelijkheid

Skip to main content

Totally Spies! (vanaf 2002)

Totally Spies!Onder hun appartement in Beverly Hills ontdekken de vriendinnen Sam, Alex en Clover een ondergronds spionagenetwerk. Omdat er gevreesd wordt dat deze ontdekking uitlekt wordt het drietal ingelijfd om bij WHOOP, wat staat voor World Organisation of Human Protection, te komen werken. Sam is de slimste van het stel en staat met haar beide benen op de grond. Clover is verslaafd aan winkelen, goed in sport en altijd op zoek naar actie. Alex is de jongste van het stel en doet alles om de groep bij elkaar te houden maar laat zich ook vaak in de maling nemen. De drie meiden staan onder toezicht van Jerry, hun Spiesleraar.

Totally Spies!Hij stuurt ze regelmatig op een missie waarbij ze soms aanwijzingen van hem krijgen wanneer ze zich weer eens in de nesten hebben gewerkt. Ook krijgen ze gadgets mee zoals een Glow in de Dark laser lipstick, Jetpack rugzak, Scannerhorloge en een Double Boom Boom Bazooka. De grootste ergernis van de Spies is de vervelende Mandy waarvoor ze steeds op hun hoede moeten zijn. Volwassenen zullen de succesvolle serie Charlie's Angels uit de jaren '70 en de twee speelfilms die hierop gebaseerd zijn herkennen in deze tekenfilmserie. Gecombineerd met de gadgets en actie zoals te zien in de James Bondfilms maakt Totally Spies! ook leuk voor volwassenen.
 
 

Informatie

Aantal afleveringen
156

Uitgezonden door
Fox Kids/Jetix/Disney XD (vanaf 4 september 2002)
Nickelodeon (vanaf 2013)
Netflix (2017)

Creatie
Vincent Chalvon-Demersay
David Michel   
 
Muziek
Fabrice Aboulker

Regie
Stephane Berry 

Producenten
Vincent Chalvon-Demersay
Michelle Lamoreaux
Robert Lamoreaux
David Michel

Nederlandse stemmenregie
Jan Nonhof
Lotte Horlings

 


Publicatiedatum: 10 augustus 2005
Laatste aanvulling: 14 april 2023

© Mystery Animation Inc. / Wim Pel Productions / Fred Butter Soundstudio

Jaren 00, Jaren 10, 2002, Nickelodeon, Fox Kids, Jetix, Disney XD, Netflix, Fred Butter, Hetty Heyting, Jan Nonhof, Marlies Somers, Rolf Koster, Victor van Swaay