Toegankelijkheid

Skip to main content

Bobobobs (1990-1992)

BobobobsErgens in de ruimte woont het kaboutervolk de Bobobobs. Nadat men een voor hen onbekende planeet heeft ontdekt in de Melkweg, wordt er een missie onder leiding van kapitein Bob Wouter op af gestuurd. Hij staat aan het hoofd van het ruimteschip de Zwerver. Aan boord van het ruimteschip, dat eruit ziet als een oud galjoen, bevindt zich een uiteenlopend gezelschap. De bemanning bestaat onder anderen uit de humeurige kok Frits, scheepsarts dokter Been met zijn verpleegster Mimi, de matrozen A.D. en Harry èn de tovenaar Cornelius. De overige reizigers zijn tante Agatha, Woutertje, de strenge Petronella, Pieter en de tweeling Ein en Stein.

BobobobsDe Bobobobs beschikken over 'bobokrachten' waarmee ze voorwerpen kunnen verplaatsen, of op afstand contact met elkaar krijgen. Vooral wanneer ze samenwerken kunnen ze veel bereiken en dat is vaak hard nodig, want hun lange reis door het heelal is niet zonder gevaren. Niet gevaarlijk maar wel heel vriendelijk is Pluis, een paars wezentje met niet meer dan een hoofd en twee handen dat door de lucht zweeft. Hem komen de Bobobobs onderweg tegen en ze nemen hem op in hun groep. Deze Spaanse serie is gebaseerd op de stripalbums van Henk en Nerida Zwart, waarvan "Het begin van de grote ontdekkingsreis "en "Schipbreuk op de kristallen planeet" de bekendste titels zijn.
 
 

Informatie

Aantal afleveringen
26

Uitgezonden door
VARA (2 november 1990 / 1 oktober 1991 - 14 april 1992)
Kindernet (30 oktober 1994 - 20 december 1996)

Originele titel
Els Bobobobs

Creatie
Henk Zwart
Nerida Zwart

Muziek
Guido De Angelis
Maurizzio De Angelis

Begintune gezongen door
Karin "Nadieh" Meis

Regie
Luis Ballester
Roser Domingo
Eduard Salas

Producenten
Jose Luis Rodriguez
Jose Manuel Iglesias
Claudio Biern Boyd

Nederlandse vertaling en bewerking
Mark Lohmann

Nederlandse stemmenregie
Meindert de Goede

 


Publicatiedatum: 8 mei 2006
Laatste aanvulling: 14 november 2023

© B.R.B. International S.A./TV3

VARA, 1990, Jaren 90, Kindernet, Maria Lindes, Trudy Libosan, Fred Butter, Paul van Gorcum, Jan Anne Drenth, Beatrijs Sluijter