Toegankelijkheid

Skip to main content

Clifford (2003-2004)

CliffordSommige kinderen hebben een grote hond en andere een rode... maar Emily Elisabeth heeft ze allebei in één. Clifford was de kleinste uit het nest toen Emily hem adopteerde maar door de liefde die ze hem gaf groeide hij met de dag groter en groter. Emily en Clifford waren genoodzaakt te verhuizen van de grote stad naar Birdwell eiland. Hier kreeg Emily al snel weer nieuwe vriendjes, zoals haar klasgenootje Jetta en haar hond Mac. Samen voelen zij zich soms beter dan de anderen omdat alles 'erg bijzonder' moet zijn op het eiland waar zij wonen. Charlie zit ook in de klas van Emily en als er iets leuks te beleven valt is hij er altijd bij.

CliffordT-Bone, ook wel 'T' genoemd is het speelkameraadje van Clifford, net als Cleo de poedel. Cleo vindt het fijn om in het zand te rollen maar haar baasje vindt dit helemaal niets. Zij wil dat Cleo er altijd schoon en netjes uitziet en ook al haat Cleo haar roze strikje, helaas heeft ze daar niets tegen in te brengen. In elke aflevering vertelt Emily aan Clifford nog een verhaaltje over het hondje Spekkel met daarin een wijze les. In 2005 beleefde de braafste hond ter wereld een echt bioscoopavontuur met de titel 'Clifford's Hele Grote Film'. Hierein doen Clifford en zijn vrienden mee aan een talentenwedstrijd met als hoofdprijs een levenslange voorraad overheerlijke lekkerbekkies.
 
 

Informatie

Aantal afleveringen
66

Uitgezonden door
Yorin (4 maart 2003 - 2 oktober 2004, als onderdeel van Yorkiddin')
Nickelodeon (4 oktober 2005 - 10 maart 2006)

Originele titel
Clifford the big red dog

Creatie
Norman Bridwell

Muziek
Josh Mancell
Mark Mothersbaugh

Begintune gezongen door
Rowin Schumm

Regie
John Over

Producenten
Bill Schultz
Deborah Forte
Liz Young
Martha Atwater

Nederlandse stemmenregie
Fred Butter

 


Publicatiedatum: 23 februari 2007
Laatste aanvulling: 26 maart 2022

© Mike Young Productions/PBS/Scholastic Productions/Wim Pel Productions

Jaren 00, Yorin, Nickelodeon, 2003, Maria Lindes, Fred Butter, Hetty Heyting, Just Meijer, Marlies Somers, Lucie de Lange, Ruud Drupsteen