Toegankelijkheid

Skip to main content

Mickey Mouse Clubhuis (2007-2019)

Mickey Mouse ClubhuisDe bekende Disneyfiguren Mickey, Minnie, Donald, Katrien, Goofy en Pluto zijn te zien in deze interactieve animatieserie, de eerste computergeanimeerde televisieserie uit de Disney Studio’s. Al eerder waren Mickey Mouse en zijn vrienden in 3D tot leven gebracht in de kerstfilm Mickey's Mooiste Kerst, dat in 2004 op dvd werd uitgebracht. Deze serie richt zich op de allerkleinsten die nog niet naar school gaan maar zo toch alvast wat opsteken over de algemene basisvormen en begrippen. De opzet is vergelijkbaar met Dora, waarbij ook spraakpauzes worden ingelast zodat kinderen antwoord kunnen geven op een vraag en er meegedaan kan worden aan de opdrachten.

Mickey Mouse ClubhuisDat begint al gelijk bij de opening als Mickey de kijkers verwelkomt en hen vraagt om de toverwoorden “meeska, mooska, Mickey Mouse” te zeggen waarna het clubhuis verschijnt. In iedere aflevering lopen de Disneyvrienden tegen een probleem aan dat opgelost kan worden door het herkennen van vormen of tot 10 te tellen. Door het programma heen is er ook ruimte voor dans en zang en moeten er muis-doe-dingen worden verzameld. Ze krijgen daarbij hulp van Toedels, een hulpmiddel in de vorm van het hoofd van Mickey die als een frisbee komt aanvliegen en meestal vier verschillende voorwerpen laat zien waarvan er één het probleem kan oplossen.

<Mickey Mouse ClubhuisWanneer deze allemaal verzameld zijn volgt er een luid hoera en is het tijd voor de jippiedans, waarna het clubhuis weer verdwijnt. Naast de zes hoofdrolspelers komen andere bekende Disneyfiguren regelmatig langs waaronder Boris Boef, Clarabella Koe, Knabbel en Babbel en Figaro, de kat uit 'Pinokkio'. De extra lange aflevering "Mickey's grote clubhuis jacht" was aanvankelijk alleen op dvd te zien, maar werd uiteindelijk door Net5 en SBS6 uitgezonden. "Minnie's boe-strik", aflevering 90 uit de reeks, vormde de basis voor de serie Minnie's Strikkenwinkel waarvan het eerste deel op 6 juli 2015 te zien was bij AVROTROS.

De uitzendingen op Z@ppelin zijn inmiddels gestopt maar de serie is nog wel te zien op het digitale kanaal Disney Junior.
 
 

Informatie

Aantal afleveringen
125

Uitgezonden door
TROS/AVROTROS (20 april 2007 - 23 december 2016)
Net5 (25 september 2010, lange aflevering "Mickey's grote clubhuis jacht")
SBS6 (26 februari 2011, lange aflevering "Mickey's grote clubhuis jacht")
Disney Junior (2011 - 1 april 2019)

Originele/alternatieve titel
Disney's Mickey Mouse Clubhouse
Mickey Mouse Clubhuis 2

Creatie
Bobs Gannaway

Muziek
Mike Himelstein
Michael Turner

Regie
Rob LaDuca
Howy Parkins
Sherie Pollack
Donovan Cook
Broni Likomanov
Victor Cook
Phil Weinstein 

Producenten
Bobs Gannaway
Leslie Valdes
Bradley Bowlen
Mark Seidenberg
Rob LaDuca

Nederlandse vertaling
Marty de Bruijn
Hilde de Mildt
Hans Dasselaar
Ellen Bakker
Hella Koffeman

Nederlandse dialoog- en zangregie
Hilde de Mildt
Marloes van den Heuvel

 


Met dank aan: Damian Hendriks voor de Disney Junior programma-informatie.

Publicatiedatum: 1 juni 2007
Laatste aanvulling: 7 april 2022

© Walt Disney Productions

Net5, SBS6, TROS, Jaren 00, Jaren 10, 2007, AVROTROS, Walt Disney, Stan Limburg, Just Meijer, Laura Vlasblom, Dieter Jansen, Hero Muller, Lucie de Lange, Olaf Wijnants