Toegankelijkheid

Skip to main content
Kinder- en jeugdtelevisie gerelateerd aan Laura Vlasblom
 

geen foto beschikbaarSamen met haar zus Karin zingt Laura Vlasblom in 1981 mee in het koor van Kinderen voor Kinderen. Hier ontmoeten ze Mandy Huydts en Marjon Keller, waarmee ze in 1986 de meidengroep Frizzle Sizzle beginnen.

De band doet het aanvankelijk aardig en wordt door sommigen al betiteld als de nieuwe Dolly Dots. In 1986 doet het kwartet mee aan het Eurovisiesongfestival met het nummer Alles heeft ritme, waar ze de 13e plaats behalen. Hierna had de groep enkele bescheiden hitjes en sleepte ze de Zilveren Harp in de wacht. De groep viel echter in 1989 uit elkaar.

Vlasblom spreekt veel stemmen in tekenfilms in, onder andere in Madagascar als Gloria het Nijlpaard, in Aladdin als Prinses Jasmine, Wendy in Peter Pan, Duimelijntje in Duimelijntje en in De kleine zeemeermin als Ariel. Verder doet zij de stem van Pikkie de Ekster in Alfred J. Kwak, Myreille Psychiokieus uit Beyblade Metal saga en verzorgde ze de Nederlandse stemmen van Lizzy in de Disney-tekenfilmserie DuckTales en ze is de huidige Nederlandse stem van Katrien Duck.

Tekst: Wikipedia