Toegankelijkheid

Skip to main content

Avatar (2006-2008)

AvatarIn een wereld die is beïnvloed door Aziatische en Indiaanse culturen en verdeeld is in vier naties leven mensen, dieren en geesten. Deze naties, de Waterstammen, het Aarderijk, de Vuurnatie en de Luchtnomaden, leefden in vrede totdat de Vuurnatie een oorlog begon. Dit gebeurde doordat de Avatar, meester over de vier elementen, niet aanwezig was. De Avatar zorgt ervoor dat water, aarde, vuur en wind in evenwicht blijven. Nu het evenwicht erg is verstoord heeft deze wereld meer dan ooit een nieuwe Avatar nodig. Gedurende honderd jaar domineert de Vuurnatie. In deze tijd van oorlog leven Katara, een jong meisje, en haar broer Sokka op de Zuidpool.

AvatarDaar vinden zijn de nieuwe Avatar, de 12-jarige Aang. Hij zit vast in een ijsrots, eigenlijk een bevroren luchtbel. Deze nieuwe Avatar is een geweldige luchtmeester maar moet nog veel leren over de andere drie elementen. Aan Aang nu de taak het evenwicht te herstellen maar daarvoor moet de Avatar de vier elementen beheersen. Gelukkig wordt hij hierbij geholpen door Katara, Sokka en zijn leermeester, de monnik Gyatso. In elk seizoen van deze serie staat een seizoen centraal, achtereenvolgens water, aarde en vuur. Tot teleurstelling van veel kijkers werd er geen vierde seizoen gemaakt rond het element lucht, de makers vonden dat de verhaallijn rond Aang was afgerond.

De serie is in 2010 wel bewerkt tot een speelfilm met "echte" acteurs. Omdat de naam 'Avatar' al gebruikt is voor de speelfilm van James Cameron werd de film uitgebracht onder de titel 'The last airbender'.
 
 

Informatie

Aantal afleveringen
61

Uitgezonden door
Nickelodeon (1 april 2006 - 19 december 2008)

Originele/alternatieve titel
Avatar - The last airbender
Avatar - Legende van Aang

Creatie
Michael Dante DiMartino
Bryan Konietzko

Muziek
Benjamin Wynn
Jeremy Zuckerman

Regie
Dave Filoni
Anthony Lioi
Lauren MacMullan
Ethan Spaulding
Giancarlo Volpe

Producenten
Michael Dante DiMartino
Aaron Ehasz
Bryan Konietzko
Miken Wong

Nederlandse stemmenregie
Edward Reekers

 


Publicatiedadtum: 6 maart 2008
Laatste aanvulling: 4 augustus 2021

© Nickelodeon/Viacom Productions

Jaren 00, Nickelodeon, 2006, Paula Majoor, Marjolein Algera, Sander de Heer, Christa Lips, Rolf Koster