Toegankelijkheid

Skip to main content

Hallo met Sinterklaas (1998)

Hallo met SinterklaasHallo met Sinterklaas was een kinderprogramma dat gepresenteerd werd door Bart Bosch, waarin kinderen Sinterklaas konden opbellen zodat de Sint meteen hun vragen kon beantwoorden. Ook de kinderen in de studio kregen de kans om vragen te stellen.

Tijdens het programma wordt ondertussen het kostuum van de Wegwijspiet gestolen door een nep-Piet. Deze nep-Piet mengt slaappillen in de limonade van de Pieten, waardoor ze allemaal in slaap vallen. Hij grijpt zijn kans om stiekem in het grote boek van Sinterklaas te kijken. Terwijl de plaatsvervangende Hoofdpiet zijn best doet om de situatie onder controle te houden, worden de nep- Piet en zijn streken uiteindelijk ontmaskerd door Sinterklaas en de kinderen.

Hallo met SinterklaasDe volgende dag op 5 december belden honderden boze ouders naar de TROS omdat het telefoonnummer dat geprojecteerd in beeld stond de gehele uitzending bezet was. Sommige kinderen kregen zelfs een bandje te horen met de mededeling dat het nummer niet in gebruik zou zijn.

TROS woordvoerder Els Lootsma begreep niet goed waarom het telefoonnummer niet werkte maar volgens eigen zeggen was ze wel heel erg blij dat er zo goed naar de uitzending was gekeken.

 

Informatie

Uitgezonden door
TROS (4 december 1998)

Presentatie
Bart Bosch

 


Publicatiedatum: 20 september 2024
Laatste aanvulling: 20 september 2024

© TROS/Bart Bosch Producties

TROS, Jaren 90, 1998, Bram van der Vlugt, Michiel Kerbosch