Toegankelijkheid

Skip to main content

Dinobabies (1994-1995)

DinobabiesOm zich meer op de Europese markt te kunnen richten begon Fred Wolf een tekenfilmstudio in Dublin, Ierland. In Amerika had hij als producent voor de Disney Studio's al meegewerkt aan series als DuckTales en De Wuzzles. Dankzij het succes van de film ‘Jurrasic Park’ was er begin jaren ’90 veel belangstelling voor de prehistorie. Een tekenfilmserie over jonge dinosaurussen was voor de BBC dan ook een logisch gevolg. Maar in plaats van gevaarlijke velociraptors zijn in Dinobabies de kindvriendelijke belevenissen te zien van vijf jonge dinosaurusjes en een pterodactylus.

DinobabiesIedere aflevering bestaat uit twee delen die gebaseerd zijn op een bekend verhaal of een klassiek sprookje, van Roodkapje tot Dracula en van Robin Hood tot Rapunzel. De jonge dino’s geven hun eigen draai aan het verhaal. Thomas, de verteller van het verhaal, is tevens de leider de groep, die verder bestaat uit de verlegen Frankie en de avontuurlijke Stefan. Zijn kleine broertje Maarten moet zorgen dat hij extra luiers bij zich heeft voor als er gevaar dreigt. Linda, het enige meisje, houdt van kletsen en bemoeit zich vaak met de verhalen die Thomas probeert te vertellen.

Tenslotte is er ook nog de gevleugelde pterodactylus Dak, die iedereen graag plaagt en hen soms de stuipen op het lijf jaagt. Door de verhalen leren de jonge dino's wat goed en slecht is en geven dit weer door aan de kijkers. In Nederland waren de jonge dino's te zien bij Kindernet, die deze serie ruim zeven jaar lang zou herhalen. Fred Wolf Films maakte later ook Budgie de kleine helikopter en zou tot 2000 in Ierland animaties produceren.
 
 

Informatie

Aantal afleveringen
26

Uitgezonden door
Kindernet/KinderNet 5 (3 oktober 1994 - 21 december 2001)

Originele titel
Dino Babies

Creatie
Fred Wolf

Scenario
Ken Koonce
Michael Merton

Muziek
Larry Brown
Keith Bilderbeck
Peter Meisner
Dennis C. Brown
Maxine Sellers

Regie
Gary Blatchford
Tony Love
Bill Hutton
Neal Warner

Producenten
Michael Algar
Walt Kubiak
Bill Wolf

Nederlandse vertaling
Richard van Breukelen

Nederlandse dialoogregie
Maria Lindes

 


Publicatiedatum: 20 mei 2007
Laatste aanvulling: 17 december 2012

© Fred Wolf Films/Shanghai Morning Sun Animation/Lodestar Productions/Holland Visions

Jaren 90, 1994, Kindernet, KinderNet 5, Maria Lindes, Jody Pijper, Angélique de Boer, Olaf Wijnants, Bram Bart