Toegankelijkheid

Skip to main content

Muppet Family Christmas, A (1989)

A Muppet Family ChristmasAls verrassing brengt Fozzie de beer met kerst een bezoek aan zijn moeder. Omdat zij op een grote boerderij woont neemt hij al zijn muppetvrienden mee om gezellig de kerstdagen samen door te brengen. Ze arriveren net op tijd want Fozzie's moeder stond op het punt om op surfvakantie naar Californië te gaan. Haar huis heeft ze verhuurd aan Doc en zijn hond Sprokkel (uit De Freggels) die van plan was de kerstdagen in alle rust door te brengen. Alle plannen worden omgegooid en samen probeert iedereen er een groot feest van te maken, al is het lastig om voor iedere gast een slaapplaats te vinden.

A Muppet Family ChristmasOok het kerstdiner moet gewijzigd worden als de kalkoen die de Zweedse chef heeft besteld nog springlevend blijkt te zijn. Fozzie blijkt niet alleen zijn collega's van de Muppet Show te hebben uitgenodigd, maar ook die van Sesamstraat, waaronder Ernie en Bert, Grover en het Koekiemonster. Ondertussen maakt Kermit zich zorgen om zijn Miss Piggy die nog onderweg is naar de boerderij terwijl er een grote sneeuwstorm op komst is. Maar alles loopt uiteindelijk goed af in deze vrolijke kerstspecial. Naast zo'n beetje alle muppets zijn ook de freggels te zien en zelfs de muppet baby's, op een oud filmpje dat Scooter heeft gevonden in de kast bij Fozzie's moeder.

A Muppet Family ChristmasJim Henson, geestelijk vader van de muppets, duikt zelf ook nog even op in de slotscène als hij de afwas doet. De moeder van Fozzie weet het bonte gezelschap treffend te omschrijven met “they’re weirdo’s, but they’re nice weirdo’s” (het zijn rare snuiters, maar leuke rare snuiters). Vanwege de liedjes, die niet allemaal rechtenvrij zijn, werd Muppet Family Christmas in de loop der jaren slechts zelden in zijn geheel vertoond. Ook bij uitbreng op video en dvd werden er scènes weggelaten. De Europese dvd-release uit 2005 is, op een kort fragment met Fozzie en zijn moeder na, gelukkig compleet.
 
  

Informatie

Uitgezonden door
KRO (25 december 1989 / 25 december 1991)

Alternatieve titel
Het kerstfeest van de muppetfamilie

Scenario
Jerry Juhl

Muziek
Eric Robertson
Larry Grossman

Regie
Peter Harris

Producenten
Diana Birkenfield
Martin G. Baker
Jim Henson

 


Laatste aanvulling: 24 december 2012

© Henson Associates Inc.

KRO, Jaren 80, Jaren 90, 1989, Jim Henson