Toegankelijkheid

Muppets Tonight (1998-1999)

Muppets TonightRuim 15 jaar nadat de Muppet Show was geëindigd kwam er een vervolg op televisie. In de tussenliggende jaren was er achter de schermen veel veranderd. Geestelijk vader Jim Henson was in 1990 overleden, maar zijn zoon Brian had het werk voortgezet. Het idee om de muppets een nieuwe show te geven was ambitieus, want behalve Jim Henson was ook Richard Hunt overleden, de man achter onder andere Scooter, Statler, Beaker en Janice. Daarnaast was Frank Oz door zijn drukke werkzaamheden als filmregisseur slechts beperkt beschikbaar. Maar met de komst van nieuwe poppenspelers konden ook nieuwe personages worden geïntroduceerd.

Muppets TonightEén daarvan is Clifford, een paarse muppet met dreadlocks, die van Kermit een eigen show krijgt op de televisiezender die de muppets hebben verruild voor hun theater. Vaste kijkers zijn de oude mannetjes Statler en Waldorf. Zij bekijken Cliffords show op televisie vanuit het bejaardentehuis maar nog altijd met ongezouten kritiek. Andere nieuwkomers zijn portier Bobo de beer, zanger Johnny Fiama met zijn trouwe assistent Sal de aap en Andy en Randy, de stuntelende neefjes van Miss Piggy. Zij heeft bovendien concurrentie gekregen van Spamela Hamderson, de hoofdrolspeelster van 'Bay of Pigwatch'.

Muppets TonightMiss Piggy zelf is nog altijd te zien in een nieuwe versie van 'Pigs in Space', nu met de toevoeging 'Deep Space Nine - the Next Generation'. Onder de beroemde gasten bevinden zich dit keer onder andere Michelle Pfeiffer, Pierce Brosnan, Prince en Cindy Crawford. Sandra Bullock brengt samen met Kermit een nieuwe versie van de muppetklassieker "mah-na mah-na" ten gehore, Jason Alexander blijkt een oude klasgenoot van Gonzo te zijn en Whoopi Goldberg leert Rizzo en de andere ratten hoe ze reggae moeten zingen. Hoewel met veel enthousiasme gemaakt kon Muppets Tonight toch niet in de schaduw staan van de Muppet Show.

Vooral de afleveringen zonder Frank Oz (en dus zonder onder andere Miss Piggy, Fozzie en Animal) waren minder geslaagd. Na twee seizoenen kwam er een einde aan de serie, maar de muppets zijn nog geregeld te zien in speel- en televisiefilms.

 

Informatie

Aantal afleveringen
22 (20 in Nederland uitgezonden)

Uitgezonden door
KRO (30 maart 1998 - 26 april 1999)

Teksten
Jennifer Barrow
Dick Blasucci
Paul Flaherty
Darin Henry
Bernie Keating
Jim Lewis
Dan McGrath
Kirk R. Thatcher
Patric M. Verrone

Poppenspelers
Kevin Clash
Steve Whitmire
Drew Massey
Leslie Carrara
Bill Barretta
Dave Goelz
Brian Henson

Muziek
Eric Colvin
Philip Giffin

Regie
John Blanchard
Greg V. Fera
Gary Halvorson
Brian Henson
Tom Trbovich

Producenten
Brian Henson
Dick Blasucci
Martin G. Baker
Paul Flaherty
Bernie Keating
Jim Lewis
Chris Plourde
Alex Rockwell
Kirk R. Thatcher
Patric M. Verrone

 


Publicatiedatum: 21 mei 2006
Laatste aanvulling: 1 september 2012

© Jim Henson Productions

KRO, Jaren 90, 1998, Jim Henson