Toegankelijkheid

Skip to main content

Great Muppet Caper, The (1981)

The Great Muppet CaperNa de 'Muppet Movie' hadden de muppets de smaak van het filmen te pakken en voor hun tweede filmavontuur vertrokken ze naar Groot Brittannië, waar ook alle afleveringen van de Muppet Show zijn opgenomen. Hoewel ze allemaal een andere rol spelen heeft iedere muppet zijn eigen naam gehouden. Kermit en Fozzie spelen twee krantenjournalisten die samen met fotograaf Gonzo door hun hoofdredacteur naar Londen worden gestuurd om modeontwerpster lady Holiday, van wie kostbare juwelen zijn gestolen, te interviewen. Het drietal logeert net als alle andere muppets in het Happiness hotel, met uitzondering van Miss Piggy.

The Great Muppet CaperZij wil graag fotomodel worden maar heeft het nog niet verder geschopt dan receptioniste van lady Holiday. Kermit en Miss Piggy worden verliefd op elkaar, maar zij heeft nog een andere aanbidder: Nicky, de broer van lady Holiday èn de juwelendief. Als Miss Piggy eindelijk de kans krijgt mee te doen aan een modeshow doet Nicky het lijken alsof zij de juwelen heeft gestolen en komt ze in de gevangenis terecht. Maar Kermit en zijn vrienden laten het er niet bij zitten en proberen Miss Piggy's onschuld te bewijzen door Nicky en zijn handlangers, drie knappe fotomodellen, op heterdaad te betrappen.
 
The Great Muppet CaperTussen alle bedrijven door brengen de muppets een hommage aan klassieke detective- en musicalfilms. Zo schittert Miss Piggy in een dansnummer à la Ginger Rogers en in een waterballet à la Esther Williams. Tegelijkertijd worden allerlei filmwetten op een grappige manier door de muppets genegeerd, bijvoorbeeld wanneer een man in het park een lang verhaal vertelt, en Kermit hem onderbreekt door te zeggen dat ze verder moeten met de film. Ook krijgen Kermit en Miss Piggy ruzie over haar acteerprestaties. In kleine rolletjes zijn bekende acteurs als John Cleese en Peter Falk te zien, en ook de poppenspelers zelf komen even in beeld.

Zo wordt Jim Henson, geestelijk vader van de muppets, door Gonzo op de foto gezet in het restaurant waar de tweede juwelenroof plaatsvindt.
  
  

Informatie

Bioscooppremière
26 juni 1981 (USA)

Uitgezonden door
KRO (21 augustus 1986 / 17 september 1994 / 13 mei 1995)
Comedy Central (25 december 2015 / 25 december 2016)

Alternatieve titel
Het grote muppetavontuur (België)

Scenario
Jerry Juhl
Tom Patchett
Jack Rose
Jay Tarses

Muziek en liedjes
Joe Raposo

Regie
Jim Henson

Producenten
David Lazer
Frank Oz
Bruce Sharman 
Martin Starger

 


Publicatiedatum: 30 september 2006
Laatste aanvulling: 25 december 2016

© The Jim Henson Company/ITC Entertainment/Universal

KRO, Comedy Central, Jaren 80, Jaren 90, Jaren 10, Jim Henson