Toegankelijkheid

Overzicht van kinder- en jeugdtelevisie gestart in 2004
 
 

Bende van Vijf, De (2004-2005)

De Bende van VijfHoewel geboren op dezelfde dag zijn de kinderen van de Miller vijfling totaal verschillend. Karl is de oudste en voelt zich verantwoordelijk voor zijn twee broers en twee zussen. Harold is een boekenwurm en hoopt in de toekomst de Nobelprijs te winnen. Krystal is ervan overtuigd dat ze later beroemd wordt als filmster, zangeres of fotomodel en deelt nu al handtekeningen uit. Austin houdt van spanning en avontuur, zijn haar springt in een hanenkam als hij zich drukt maakt. Superheld worden is zijn grote droom. Karly tenslotte is gek op dieren, behalve kikkers, en wil de aarde redden. Ze is ook dol op lekker eten.

Black Hole High (2004)

Black Hole HighOmschrijving

Canadese serie over een geheime club van vijf vrienden die vreemde zaken op de middelbare school Blake Holsey High onderzoekt.

 

blinQ (2004-2006)

blinQDat de EO met kinderprogramma's ook met z'n tijd is meegaan was te zien in het gevarieerde live-programma blinQ dat in de zomer van 2004 van start ging. Dit middagprogramma werd opgezet voor kinderen in de leeftijd van 9 tot en met 12 jaar. Het programma had diverse vaste onderdelen, waaronder Mission-Q. Hierin kreeg een groep kinderen van Mister Q een opdracht. Met deze opdracht moesten zij bijvoorbeeld achter de verblijfplaats van Mister Q zien te komen. In Q&A-lab werd op onderzoek uitgegaan om antwoorden te krijgen op vragen als "waarom rennen jongens harder dan meisjes" en met een deskundige konden ze bepaalde angsten overwinnen in het onderdeel Q&A-Leflab.

Boohbah (2004)

BoohbahOmschrijving

Brits kinderprogramma waarin de sprankelende atoomfiguurtjes Humbah, Zumbah, Zing Zing Zingbah, Jumbah en Jingbah zich in verhaaltjeswereld opladen met het geluid van lachende kinderen.

 

Dirk Scheele & De Liedjesband (2004-2006)

Dirk Scheele & De LiedjesbandOmschrijving

Muzikaal kinderprogramma voor de allerkleinsten waarin Dirk Scheele samen met zijn Liedjesband vrolijke liedjes in verschillende muziekstijlen zingt afgewisseld met theaterspel.

 

Funky Cops (2004)

Funky CopsOmschrijving

Franse tekenfilmserie die zich afspeelt de jaren '70 over twee detectives uit San Francisco.

 

Gadget & de Gadgetinis (2004)

Gadget & de GadgetinisOmschrijving

Frans-Canadese tekenfilmserie waarin Inspector Gadget hulp krijgt van zijn nichtje Penny en twee hulp-robots, de 'Gadgetinis'; vervolg op Inspector Gadget.  De onhandige geheimagent is inmiddels gepromoveerd tot luitenant, maar wordt nog altijd bijgestaan door zijn nichtje Penny. Om haar oom te helpen bij zijn missies bouwt ze de twee Gadgetinis: Fidget & Digit. Het zijn een soort mini-versies van Gadget en samen met deze robots gaat de stuntelige geheimagent weer de strijd aan met slechteriken, zoals zijn aartsvijand Dr. Claw.

Ibbeltje (2004)

IbbeltjeOmschrijving

Nederlandse kinderserie over een een nieuwsgierig en ondernemend meisje dat nergens bang voor is en met haar moeder, vader en pratende katten in een slaperig stadje woont.
 
 

It's a Very Merry Muppet Christmas Movie (2004)

 title=In hun eerste televisiefilm, gebaseerd op de kerstfilm 'It's a wonderful life' uit 1946, keren de muppets terug naar hun theater waar hun televisiecarrière ooit begon. Aan de vooravond van Kerstmis zijn Kermit en zijn vrienden druk bezig met de voorbereidingen van hun kerstshow. Kermit ontbreekt het echter aan de financiële middelen om iedereen te kunnen betalen, maar de muppets steunen elkaar door dik en dun en vinden het niet erg om pas na de voorstellingen betaald te worden. Zelfs Miss Piggy geeft haar gastrol in de televisieserie Scrubs op om de hoofdrol te spelen in "Moulin Scrooge", waarin de verhalen van 'A Christmas Carol' en 'Moulin Rouge' verenigd zijn in één musical.

Jacob Dubbel (2004)

Jacob DubbelOmschrijving

Canadese tekenfilmserie over een jongen die alles twee keer moet zeggen voordat ze hem horen, omdat het er bij hem thuis nogal luidruchtig aan toe gaat.

 

Jezus en Josefine (2004)

Jezus en JosefineOmschrijving

Deense jeugdserie waarin een 12-jarig meisje met een magische kerststal naar het jaar 12 reist en daar de 12-jarige Jezus leert kennen.
 
 

Kim Possible (2004)

Kim PossibleOmschrijving

Animatieserie over een meisje die via het internet om een baantje vraagt en vervolgens van iedereen over de hele wereld werk krijgt aangeboden om de wereld veilig te houden.

 

Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, meneer? (2004)

Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, meneer?Als kind keek presentator en producent Albert Verlinde graag naar Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, meneer?. Toen hij jaren later hoofdrolspeelster Loeki Knol leerde kennen ontstond het idee van de jeugdserie een musical te maken. Joop Stokkermans, die alle liedjes had gecomponeerd, stemde direct toe maar schrijver Harrie Geelen had bedenkingen. Kon de magie van de televisie wel overgebracht worden naar het theater? Uiteindelijk gaf hij zijn toestemming en konden de scenario’s van 45 afleveringen bewerkt worden tot een nieuw script met een selectie uit de meer dan 100 liedjes die Joop Stokkermans voor de serie had gemaakt.

Lilo & Stitch (2004-2006)

Lilo & StitchDe eerste 'Lilo & Stitch' film uit 2002 begint op de planeet Turo, ergens ver in de Melkweg, waar de gestoorde geleerde Jumba wordt berecht. Hij heeft een zeer gevaarlijk wapen genaamd Experiment 626 ontwikkeld, een onkwetsbaar levend wezen dat alles wat hij op zijn weg tegenkomt vernietigt. Jumba komt in de gevangenis en Experiment 626 wordt verbannen naar een verre verlaten planeet, maar ontsnapt onderweg na een ruimtegevecht en het beschadigde ruimteschip stort neer op een eiland op de aarde. Op dat eiland woont Lilo, een klein Hawaiiaans meisje dat altijd in de problemen raakt. Samen met haar grote zus Nani woont ze in een klein afgelegen huisje.

Martin Mystery (2004)

Martin MysteryOmschrijving

Frans-Canadese animatieserie van de makers vanTotally Spice waarin de 16-jarige Martin samen met zijn stiefzus Diana als speciaal agent gaat werken voor HET CENTRUM, een ondergrondse organisatie gespecialiseerd in buitenaardse en paranormale verschijnselen waar Martin helemaal gek van is.

 

Melatten (2004)

MelattenOmschrijving

Nederlandse kinderserie in documentairestijl over twee Deense onderzoeksters die worden gevolgd bij hun zoektocht naar een nooit eerder ontdekt soort mensen, de Melatten.

 

Meneertjes en Mevrouwtjes (2004)

Meneertjes en MevrouwtjesOmschrijving

Franse tekenfilmserie over smiley-actige figuurtjes met onder andere Meneertje Onhandig, Mevrouwtje Weet Niet Meer en Meneertje Sterk.

 

My Dad the Rock Star (2004-2005)

My Dad the RockstarWanneer je leven voornamelijk uit tourbussen, koffers en hotelkamers bestaat, dan denk je wel eens aan een gewoon leven zonder toestanden. Dat geldt in ieder geval voor de 12-jarige Willy Zilla. Hij heeft namelijk schoon genoeg van het hectische leventje met groupies en roomservice. Een leventje net als andere kinderen met vriendjes en vriendinnetjes dat is waar hij naar verlangt. Maar ja, met een vuurspuwende rockster als vader die wereldberoemd is wordt dit erg moeilijk. Wanneer Willy's vader eindelijk met pensioen gaat en samen met zijn gezin in het kleine stadje Silent Springs gaat wonen, komt Willy's wens uit.

My Life as a Teenage Robot (2004)

My Life as a Teenage RobotOmschrijving

Amerikaanse tekenfilmserie over de robot X-J9 die liever Jenny genoemd wil worden en een gevoelig tienerhartje heeft.