Toegankelijkheid

Skip to main content

It's a Very Merry Muppet Christmas Movie (2004)

 title=In hun eerste televisiefilm, gebaseerd op de kerstfilm 'It's a wonderful life' uit 1946, keren de muppets terug naar hun theater waar hun televisiecarrière ooit begon. Aan de vooravond van Kerstmis zijn Kermit en zijn vrienden druk bezig met de voorbereidingen van hun kerstshow. Kermit ontbreekt het echter aan de financiële middelen om iedereen te kunnen betalen, maar de muppets steunen elkaar door dik en dun en vinden het niet erg om pas na de voorstellingen betaald te worden. Zelfs Miss Piggy geeft haar gastrol in de televisieserie Scrubs op om de hoofdrol te spelen in "Moulin Scrooge", waarin de verhalen van 'A Christmas Carol' en 'Moulin Rouge' verenigd zijn in één musical.

 title=De eerste uitvoering is ondanks dat er van alles fout gaat een groot succes. Kermit is ervan overtuigd dat hij zijn schulden bij de bank kan aflossen, maar Rachel Bitterman, de nieuwe eigenares van de bank heeft het contract via een list weten te veranderen. Hierdoor moet de schuld voor kerst worden afgelost. Dit is voor de muppets een onmogelijke opgave, en dat is precies de bedoeling van miss Bitterman. Zij wil het muppettheater laten afbreken en vervangen door een dure nachtclub. Hierdoor komen alle muppets op straat te staan. Kermit voelt zich vreselijk schuldig en wenst dat hij nooit was geboren.

 title=Helemaal alleen in het park krijgt hij plotseling bezoek van de stuntelige engel Daniel. Hij heeft van zijn "baas" toestemming gekregen Kermit te helpen door hem te laten zien hoe de wereld eruit zou zien als hij inderdaad nooit was geboren. Kermit leert hierdoor dat hij heel belangrijk is voor zijn vrienden en besluit er alles aan te doen om het theater te redden. Naast tal van verwijzingen naar diverse andere series en films - zelfs Yoda uit 'Star Wars' komt even voorbij - markeert deze televisiefilm uit 2002 ook de terugkeer van diverse muppets, zoals Rowlf, Scooter en Janice.

Na de dood van hun oorspronkelijke vertolkers Jim Henson en Richard Hunt waren zij jarenlang niet te zien, of slechts in kleine rollen zonder tekst.
 
 

Informatie

Uitgezonden door
Net5 (25 december 2004 / 24 december 2005 / 23 december 2006 / 27 december 2008 / 15 december 2013)
SBS6 (24 december 2007 / 25 december 2009 / 25 december 2012)

Scenario
Tom Martin
Jim Lewis

Muziek
Mark Watters

Regie
Kirk R. Thatcher

Producenten
Juliet Blake
Brian Henson
Martin G. Baker
Warren Carr

 


Publicatiedatum: 12 juli 2005
Laatste aanvulling: 12 juli 2005

© NBC/The Jim Henson Company/MGM Fox Home Entertainment

Net5, SBS6, Jaren 00, Jaren 10, 2004, Jim Henson