Toegankelijkheid

Skip to main content

Pinguïns van Madagascar, De (vanaf 2009)

De Pinguïns van MadagascarNa een bijrol te hebben gehad in de films 'Madagascar' en 'Madagascar 2' kregen de slimme pinguïns de hoofdrol in hun eigen serie. Deze speelt zich af na de tweede film, als de pinguïns weer terug zijn in de dierentuin van Central Park. Aanvoerder van het viertal is Skipper die alle plannen bedenkt. Rico heeft in zijn maag allerlei voorwerpen die er met een klop op zijn rug uit komen. De slimme Kowalski weet ieder slot open te maken en Junior tenslotte is de jongste pinguïn. Ze hebben alles onder controle en kennen ieder plekje in de dierentuin. Maar uit het beginfilmpje waarmee iedere aflevering begint wordt duidelijk dat de Central Park Zoo drie nieuwe bewoners heeft gekregen.

De Pinguïns van MadagascarHet zijn de lemuren afkomstig van het eiland Madagascar die naar New York zijn verscheept: ringstaartmaki koning Julien, vingerdier Maurice en de kleine Mort. Zij krijgen het hok toegewezen van Alex de leeuw. Net als Marty de zebra, Gloria het nijlpaard en Melman de giraffe is hij nog in Afrika. Koning Julien, letterlijk een feestbeest, maakt het de vier pinguïns niet gemakkelijk met zijn eigenwijze gedrag. Hij vindt de pinguïns maar vreemde vogels, "ze kunnen niet vliegen en stinken naar vis". Een nieuw personage is de otter Marlene die met de pinguïns bevriend is. Oppasser Alice heeft niet door wat er allemaal achter haar rug om gebeurt.

De Pinguïns van MadagascarTerwijl zij de bezoekers van de dierentuin waarschuwt de dieren niet te voeren, doen deze er zelf van alles aan om zoveel mogelijk popcorn van onoplettende kinderen af te pakken. De intelligente chimpansees Mason en Phil, die ook in de films te zien zijn, komen af en toe in actie. Phil kan alleen in gebarentaal spreken, wat Mason vervolgens vertaalt. In de loop van de serie worden ook andere bewoners in en om de dierentuin geïntroduceerd zoals de gemene kangoeroe Joey, de gorilla's Bada en Bing, Pinky de flamingo en de vriendelijke alligator Roger die in het riool woont. De gevaarlijke dolfijn dr. Blaasgat, ondersteund door zijn kreeftenleger, is de aartsvijand van Skipper.

In 2014 kregen de vier pinguIns alsnog hun eigen speelfilm, 'De pinguïns van Madagascar'.
 
 

Informatie

Aantal afleveringen
140+

Uitgezonden door
Nickelodeon (vanaf 12 april 2009)

Originele titel
The penguins of Madagascar

Creatie
Tom McGrath
Eric Darnell

Scenario
Paul Rugg
Bob Schooley
Mark McCorckle
Todd Garfield
Bill Motz
Bob Roth
Laura Gutin
Eddie Guzelian

Muziek
Adam Berry

Regie
Bret Haaland

Producenten
Bob Schooley
Mark McCorckle

Nederlandse vertaling
Rowin Schumm

Nederlandse stemmenregie
Jan Nonhof

 


Publicatiedatum: 15 augustus 2009
Laatste aanvulling: 4 maart 2018

© DreamWorks Animation/Nickelodeon/Wim Pel Productions

2009, Jaren 00, Jaren 10, Nickelodeon, Jaren 20, Marjolein Algera, Jan Nonhof, Just Meijer, Laura Vlasblom, Lucie de Lange, Victor van Swaay