Toegankelijkheid

Skip to main content

Merry Madagascar (2009)

Merry MadagascarAlex de leeuw, Marty de zebra, Melman de giraffe en Gloria het nijlpaard zitten nog altijd vast op het eiland Madagascar waar ze in de gelijknamige film terechtkwamen. Het viertal probeert van alles om terug te komen naar hun dierentuin in New York. In deze kerstspecial, die zich ergens tussen Madagascar en Madagascar 2 afspeelt, mislukt een poging om met een heteluchtballon het eiland te verlaten. De ballon wordt door koning Julien en zijn lemuren beschoten en naar beneden gehaald, die denken dat het de “plunderende rode nachtkabouter” is die ieder jaar op “24 julienuari” langskomt om hen met steenkool te bekogelen.

Merry MadagascarAls er inderdaad een rood object aan de hemel verschijnt, weet Alex deze met succes te raken om er vervolgens achter te komen dat hij de arreslee van de Kerstman heeft neergehaald. De rendieren en de slee zijn ongedeerd, maar de Kerstman heeft geheugenverlies. Hij weet niet meer wie hij is, en helemaal niet dat hij cadeautjes over de hele wereld moet bezorgen. Alex voelt zich schuldig en weet zijn vrienden over te halen de plek van de Kerstman in te nemen, want behalve pakjes rondbrengen kan de arreslee hen ook terug naar New York brengen. Als de rendieren niet willen meewerken wordt hun plaats ingenomen door de vier pinguïns.

Merry MadagascarDankzij het magische sterrenstof van de Kerstman kunnen de pinguïns door de lucht vliegen. Als “zuidpolers” beschouwen zij zichzelf als de vijanden van de rendieren, de “noordpolers”. Volgens de pinguïns wilde de Kerstman zich eigenlijk op de Zuidpool vestigen. Na een onstuimige start, waarbij Melman in een schoorsteen komt vast te zitten en een klein meisje verrast wordt door de “harige” hulpjes van de Kerstman, lukt het de voormalige dierentuinbewoners om alle cadeautjes te bezorgen. Maar aan het einde van de nacht staan ze voor een dilemma. Er is nog maar voor één rit sterrenstof over, kiezen ze voor New York of gaan ze terug naar de Kerstman op Madagascar?

In Nederland is deze televisiefilm zowel in de originele als in de Nederlandse nagesynchroniseerde versie uitgezonden.
 
 

Informatie

Uitgezonden door
SBS6 (24 december 2009 / 25 december 2009 / 17 december 2010 / 18 december 2010 / 26 december 2011 / 27 december 2011 / 26 december 2012)
Veronica (25 december 2013)

Scenario
David Soren
Eric Darnell

Ontwerp personages
Andy Bialk
Craig Kellman

Muziek
Heitor Pereira

Regie
David Soren

Producenten
Joe M. Aguilar
Chad Hammes
Tom Jacomb
Mireille Soria

 


Publicatiedatum: 24 december 2009
Laatste aanvulling: 25 december 2013

© DreamWorks Animation/Universal

SBS6, Veronica, 2009, Jaren 00, Jaren 10, Fred Butter, Laura Vlasblom, Dieter Jansen