Toegankelijkheid

Skip to main content
Kinder- en jeugdtelevisie gerelateerd aan Meta de Vries
 

geen foto beschikbaarAls kind van een onderwijzer ging zij na de mulo en de MMS naar de kweekschool. Vervolgens werkte ze vijf jaar als kleuterleidster. In december 1964 stapte ze over naar de AVRO. Daar begon ze als omroepster voor Hilversum 2.

Op 11 oktober 1965 startte de popzender Hilversum 3. Daar werd zij de eerste vrouwelijke diskjockey bij de publieke omroep en presenteerde programma's als Blues, Ballads & Beat, Muziek met Meta, Arbeidsvitaminen en Juist op zondag. Vooral met dat laatste programma, waarin zij uitgaanstips gaf, werd zij populair. Ze zou tot 1991 in dienst blijven bij de AVRO en vertrok vervolgens om zich in te gaan zetten bij Euro Jazz.

In april 1999 begon zij met twee programma's per week (De Zuid-Hollandse Zaterdag en De Zuid-Hollandse Zondag) bij de regionale omroep Radio West, waar zij wederom uitgaanstips gaf. Ondanks het feit dat ze de best beluisterde presentator was, werd ze toch na drie jaar wegbezuinigd. Hierna werkte De Vries een jaar bij de regionale omroep RTV Utrecht.

Ze is een tijd docente geweest aan de Media Academie in Hilversum, waar ze onder meer les gaf in presentatietechniek. Verder sprak ze bedrijfsfilms en commercials in.

Tekst: Wikipedia