Toegankelijkheid

Skip to main content

Duel in de Diepte (1979)

Duel in de DiepteSylvia Sommer is een jonge en succesvolle popzangeres die overspannen raakt. Om tot rust te komen gaat ze op vakantie naar Curaçao, waar ze bevriend raakt met de familie Gomez die haar uitnodigt bij hen te komen logeren op het buureiland Bonaire. Daar leert ze ook de zoon van het gezin kennen, Eddy, die een duikschool heeft en haar leert duiken. Hoewel Sylvia zich uitstekend vermaakt zijn er veel eilandbewoners die schrikken van haar verschijning. Onder hen is Rob, een zonderlinge kunstenaar die in een hutje op het strand woont en door de bevolking El Loco ('de gek') genoemd wordt. Hij beheerde ooit samen met Eddy de duikschool.

Duel in de DiepteMet behulp van de bioloog Lucas komt Sylvia erachter dat ze sprekend lijkt op Alma, een meisje dat jaren geleden spoorloos verdween. Ook een stel criminelen wil meer van haar weten en ontvoeren Sylvia, maar Lucas en Rob weten haar snel te bevrijden. Het blijkt dat Rob Alma ook gekend heeft maar hij wil niet veel over haar vertellen. Het wordt langzaam duidelijk dat Alma een geheim met zich meedroeg, dat nu in een scheepswrak op de bodem van de zee rust. Als Eddy en Sylvia naar het wrak willen duiken biedt John van der Velde, die net op het eiland is aangekomen, ook zijn hulp aan. Rob vertrouwt hem niet en besluit mee te gaan om na jaren weer te gaan duiken...

Duel in de DiepteDeze spannende serie werd vrijwel geheel op de Nederlandse Antillen opgenomen. Voor deze locatie was gekozen om verzekerd te zijn van mooi weer. In totaal werden er drie maanden op Bonaire en Curaçao gefilmd, inclusief onderwateropnamen waar de titel ook naar verwijst. Voor regisseur Bram van Erkel zou het de laatste jeugdserie zijn die hij voor de KRO zou regisseren. Na onder andere Oebele, Q & Q en De kris Pusaka kreeg hij te horen dat er zeker drie jaar geen budget zou zijn voor een nieuwe reeks. Hij maakte daarom de overstap naar de NCRV waar hij series voor volwassenen ging regisseren.
 
 

Informatie

Aantal afleveringen
13

Uitgezonden door
KRO (2 oktober - 18 december 1979 / 22 juli - 15 oktober 1994)

Scenario
Anton Quintana

Muziek
Joop Stokkermans

Regie
Bram van Erkel

Producent
Joop H. Visch

 


Publicatiedatum: 16 oktober 2004
Laatste aanvulling: 24 juli 2012

© KRO/Bridge Entertainment Group

KRO, Jaren 90, 1979, Jaren 70, Joop Stokkermans, Bill van Dijk, Peter Faber, Hans van Willigenburg