Toegankelijkheid

Skip to main content
Kinder- en jeugdtelevisie gerelateerd aan Joop Stokkermans
 

Joop StokkermansJoop Stokkermans werd geboren in Leiden als jongste zoon van Johannes Petrus Stokkermans en Jozina Johanna Louwrier. In 1972 verscheen de eerste aflevering van de televisieserie Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, mijnheer?, waarvoor Stokkermans samen met tekstschrijver Harrie Geelen de muziek verzorgde. Na 45 afleveringen kregen zij plotseling de opdracht ermee te stoppen en eindigde de serie abrupt.

In 1974 werkte hij wederom met Harrie Geelen samen aan de succesvolle jeugdserie Q & Q. Daarnaast componeerde hij rond dezelfde periode de liedjes van de kinderseries Tita Tovenaar en De Bereboot, die eveneens veel bekeken werden. Van 1976 tot 1978 werkte hij mee aan het succesvolle radioprogramma voor kleuters Radio Lawaaipapegaai. Het schrijven van liedjes voor Kleutertje luister nam hij over van Herman Broekhuizen.

In de jaren tachtig schreef Stokkermans nog steeds veel muziek voor Jasperina de Jong en componeerde hij muziek voor meerdere albums van het kinderkoor Kinderen voor Kinderen.

Tekst: Wikipedia