Home

Welkom bij 70 jaar KinderTV (2021)

Welkom bij 70 jaar KinderTVOp 2 oktober 1951 werd vanuit Studio Irene in Bussum de allereerste officiële televisieuitzending aangekondigd. Omroepster Jeane Roos en staatsecretaris Jos Cals verwelkomde de toen nog maar zo'n 500 huishoudens die zich een televisietoestel konden verloven, met een avondvullendprogramma waaronder een documentaire over de fabricage van kerkklokken en het spel De Toverspiegel.

Om het jubileum '70 jaar televisie in Nederland' te vieren werd op 2 oktober 2021, naast de vele andere overzichten, de éénmalige special: Welkom bij 70 jaar KinderTV uitgezonden. Naast een aantal historische feiten wordt in een rap tempo teruggeblikt naar de kinderprogramma's van eigen bodem die het meest zijn bijgebleven.

Welkom bij 70 jaar KinderTVZo zien we de aankondiging van de allereerste televiesuitzending, komen Swiebertje en Zuster Klivia uit Ja Zuster, Nee Zuster uit het stoffige archief gewandeld, wordt Ria Bremer voor de leeuwen gegooit om als invaller haar eerste Stuif-es-in te gaan presenteren, kijken we mee bij de eerste repetitie van Kinderen voor Kinderen en worden de 'vieze liedjes' uit o.a. de Stratemakeropzeeshow stevig bekritiseerd door Henk van der Meijden.

Om deze special helemaal compleet te maken verwelkomt Dorine Goudsmit de populairste Nederlandse kindertelevisiehelden allertijden Bassie & Adriaan op haar rode bank waarmee ze samen terugblikt en komt Pippi Langkous ook nog even langs om de boel op stelten te zetten.

De kennisquiz wordt gespeeld met niemand minder dan televisiester van het eerste uur Mies Bouwman met als fanatieke tegenstander Freek Vonk en zijn Theo & Thea ook te zien op de humoristische en leerzame wijze die we inmiddels kennen van de Welkom-serie.

 

 

 


Publicatiedatum: 3 oktober 2021

© NTR

Tags: NTR, Jaren 20, 2021

 

Meest gestelde vragen

De meeste antwoorden vind je hier

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Heb je aanvullingen?

Klik hier om ze met ons te delen